Miért más a funkciója az újraindításnak, mint a kikapcsolásnak?
Az új céges laptopomon ha valami nem jó, és az újraindítás megoldja, nem értem, miért nem igaz ez kikapcsolásra is. Hiszen ha este kikapcsolom, hogy másnap reggel dolgozzak újra, akkor ugyanúgy "újraindítom", mintha a restart parancsra nyomnék. A lényeg, hogy kikapcsolásnál több órára, restartnál csak kb. 5 másodpercre kapcsol ki, tehát végül is a kikapcsolás még erősebb is lehetne.
Megint azt hittem, valami baja van a laptopomnak, mert nap végén kikapcsoltam, és mivel maradt, azt hittem, az IT nyúlt bele és korlátoz. Most újraindítottam, mert már tényleg kíváncsi voltam, ez okozza és, hirtelen megoldotta.
Tehát napokig kikapcsolás, a probléma marad, majd 1 perc alatt újraindítás, a hiba megjavult. Ki érti ezt? Én nem. Köszi a választ!
"Tehát napokig kikapcsolás, a probléma marad, majd 1 perc alatt újraindítás, a hiba megjavult. Ki érti ezt?"
Amit csináltál az tulajdonképpen kétszeri kikapcsolásnak/újraindításnak felel meg. Tehát ha megpróbáltad volna újraindítás helyett megint kikapcsolni és vissza, valószínű jó lett volna.
Magyarázatnak azt tudhatom esetleg, hogy bekapcsoltad a gépet, frissítette magát, de szüksége volt még egy újraindításra (vagy kikapcsolásra) hogy érvénybe lépjen a frissítés.
Az Energiagazdálkodási beállításoknál be van állítva a Gyorsindítás.
Ilyenkor a gép gyorsabban indul, mert nem igazi leállítás történik. Kicsit hasonló a hibernáláshoz.
Ha ezt a módot kikapcsolod, onnantól "igazi" lesz a leállítás, de cserébe lassabban áll fel a rendszer.
Így van, azért van ez a köztes állapot, hogy gyorsabban induljon a rendszer, mikor újra bekapcsolod a gépet. Ha kikapcsolod a Gyorsindítást, akkor a korábban megszokott módon fog leállni és újra betöltődni a rendszer, de cserébe lassabban fog ez végbemenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!