Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A "szoftveres virtualizáció"...

A "szoftveres virtualizáció" mit jelent pontosan? Előnyei?

Figyelt kérdés

Virtuális gépet futtatni képes szoftver esetén mit jelent a "szoftveres virtualizáció", milyen előnyei vannak?

Felmentem a VirtualBox honlapjára, azt olvastam, hogy az újabb verziókban már nem érhető el a szoftveres virtzalizáció és megnevezték az utolsó, ezt támogató változatot.

Milyen felhasználás esetén lehet előnyös a szoftveres virtualizáció?

Ki lett emelve valahol, hogy a VmWare se tudja a szoftveres virtualizációt, pedig "ez előny" - de miben?

2022. szept. 27. 10:34
 1/8 anonim ***** válasza:

Abban előny, hogy független a hardvertől.

Teljesítmény szempontjából meg kifejezetten hátrányos.

De ha más procit kell például emulálni, sőt, akár más architektúrát is, akkor csak szoftveres virtualizáció jöhet szóba.

2022. szept. 27. 10:55
 2/8 A kérdező kommentje:
Szoftveres virtualizáció esetén a Windows miképpen aktiválható, ha processzorhoz és alaplaphoz kötődik, a szoftveres virtualizáció ezt miképpen valósítja meg és ilyen környezetben miképpen látszódik a processzor és alaplap?
2022. szept. 27. 10:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Meg van írva, hogy honnan olvassa ki az alaplap jellemzőit és a proci jellemzőit.
2022. szept. 27. 11:21
 4/8 A kérdező kommentje:
Hol tudok utánaolvasni hogy ilyen szoftveres virtualizáció esetén mi a helyzet ilyen ügyben?
2022. szept. 27. 11:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem kell ennek utána olvasani.

Ha egy procit emulálok, akkor általában annak minden funkcióját emulálnom kell.

Ha ezt teszem, akkor az a külvilág felé egy teljes értékű (mondjuk PIII) processzort jelent.

Létezik részleges emukláció is, de az ilyen azért ritka.

2022. szept. 27. 11:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Az érdekelne hogy nagy biztonsággal aktiválható a rendszer (Windows 10) rajta és nem fog elromlani az aktiváció?
2022. szept. 27. 13:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem romlik el, nekem van Win 7, Win 10 és Win 11 is mindet aktiváltam. Virtualboxon és már jó pár éve mennek kivéve a Win 11-et lévén, hogy most jelent meg nemrég. De azzal sincs bajom.
2022. szept. 28. 15:37
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Ha "szoftveres virtualizáció-nélküli" VirtualBox-ban futtatnám, akkor esetleg elveszthetem az aktiválást?

2022. szept. 28. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!