Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Virtuális géppel partíciók...

Virtuális géppel partíciók megoszthatóak? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Ha van egy virtuális gép (WmVare) rajta Windows 10, ami alól fut az is Windows 10 és azt szeretném hogy a virtuális gép lássa a számítógépben lévő merevlemezeket, ez lehetséges?

A virtuális gép akár partíciókat is tud kezelni ha erre lehetőséget adnak?

2022. aug. 2. 14:38
 1/7 anonim ***** válasza:
2022. aug. 2. 15:21
 2/7 anonim ***** válasza:
A kérdésed második felére nem keresek most linket, én más virtualizációt használok használok, de ott simán lehet virtuális lemezeket létrehozni a hoston és hozzárendelni a vendéghez,amit az lemezként lát és azt csinál vele, amit normál lemezzel is tenne.
2022. aug. 2. 15:24
 3/7 A kérdező kommentje:

Én úgy értettem, hogy ne a virtuális gép fájlként létrehozott lemezeit lássa és azt rendelhessem hozzá a host-hoz, hanem a host gépben fizikailag benne lévő lemezeket a virtuális gép kezelhesse, partíciókat hozhasson létre rajta.

A videót is megnézem majd.

2022. aug. 2. 15:28
 4/7 A kérdező kommentje:
A videó feliratát tudom nézni, ott nem találkozom olyannal, hogy a virtuális gép lássa a számítógépben lévő lemezeket.
2022. aug. 2. 15:33
 5/7 anonim ***** válasza:
2022. aug. 2. 15:40
 6/7 anonim ***** válasza:
VirtualBox esetén könyvtárak biztos megoszthatók a virtuális géppel. Gyökérkönyvtár megosztására nekem még nem volt szükségem csak usb-n az meg még egyszerűbb.
2022. aug. 2. 18:57
 7/7 coopper ***** válasza:

Szia.

Igen van rá lehetőség.

VmWare-ban is van "Shared Folder", amit ha engedélyezel, akkor azt a mappát, mindkét rendszerben (a VmWare-ban elvileg automatikusan becsatolja egy külön meghajtóként) látsz és elérsz.

A másik megoldás lehet, hogy a virtualis gépben becsatolod az adott mervelemezt, vagy csak egy particiót (Ezzel azért vigyázni kell, mert nem biztos, hogy szerencsés, ha a rendszer meghajtódat csatlakoztatod be a virtuális gépbe és ott végzel módositásokat - feltéve ha tudsz).

Shared Folder:

VM -> Settings (CTRL+D) -> Options Füll -> Shared Folder

Kép: [link]

Mervelemez, vagy partició becsatolása, virtuális meghajtóként :

VM -> Settings (CTRL+D) -> Hardware Füll -> Add gomb -> Hard Disk -> Next gomb -> Use physical disk (for advenced users) -> Next gomb, majd kiválasztod, hogy az egész lemezt, vagy csak a lemez egy adott particióját szeretnéd használni.

Kép : [link]

Sok sikert. Üdv.

2022. aug. 4. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!