Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Tik megveszitek a játékokat...

Tik megveszitek a játékokat vagy letoltitek ingyen?

Figyelt kérdés
Hogy csináljátok? Én letolom es ha tetszik akkor megveszem g2a-n.
2022. aug. 21. 11:03
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
G2A nekem is a fő beszerzési forrás bár nem szoktam előre letolteni mert akkor már ha ott a gépen akkor úgy is kivinném akkor még azért nem venném meg. Max nézek teszteket aztán amiben nem vagyok biztos h jó lett azzal kívánok míg olcsó lesz
2022. aug. 21. 11:25
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Semmit nem veszek meg megjelenéskor. Amikor meg megveszem már ki van javítva az összes hiba, van egy csomó DLC, meg csomó kritika. 10+ éve nem loptam szoftvert.
2022. aug. 21. 11:28
 3/10 anonim ***** válasza:
26%

Mindenki álszenteskedik, hogy ő az életben nem lopott szoftvert, közben meg a háttérben fut a torrent kliens. Ez az igazság!

Most én is mondhatnám, hogy "Én bizony mindenhova elő vagyok fizetve, Spotify, Netflix, HBO, Disnei, és a játékokat, amikkel játszom, utolsó darabig megvettem Steamon, és az Originen. Az App Store vásárlási listám is tele van vásárlásokkal"

De nem mondom ezt, mert nincs így. Éshidd el, hogy a Magyar emberek 99%-ánál ez úgyszint nincs így. Akkora Torrent Pistike az egész ország, mint egy ház!

Ráadásul azt az állítást, hogy valaki 10 éve nem lopott szoftvert bizonyítani is kellene, mert mondani bármit lehet.

2022. aug. 21. 11:35
 4/10 anonim ***** válasza:
66%
3# hát mindenki magából indul ki:D
2022. aug. 21. 11:40
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

Amíg gyerek/fiatal voltam én is warez cuccokkla toltam mindent. ( torrent? akkoriban még DC++ sem volt, nem hogy torrent :D )

Most azt a kevés játékot amivel néha játszok steamről veszem, a többi program esetében amiből tudok freeware-t használok aminél ez nem lehetséges azt megveszem.

2022. aug. 21. 13:59
 6/10 anonim ***** válasza:
73%
F2P játékokkal játszom, tehát letöltöm ingyen, de teljesen legálisan. Aztán ha tetszik fizezek benne a mikrotranzakciókkal, de nem egy vagyont, maximum néhány ezret.
2022. aug. 21. 14:17
 7/10 anonim ***** válasza:
9%

Mondjuk az utolsó két válaszolónak el tudom hinni, amit mondanak, de az, hogy valaki "10+ éve nem lopott szoftvert" eléggé hihetetlenül hangzik a mai világban.

#3. válaszoló vagyok.

2022. aug. 21. 15:09
 8/10 anonim ***** válasza:
83%
2#-es vagyok. Pedig ez az igazság, amióta 3d grafikusként dolgozok semmilyen szoftvert nem loptam. Filmeket egyáltalán nem nézek csak animéket, arra ott a chrunchyroll, a programjaim nagyrésze pedig előfizetéses, és nem kockázatnám meg hogy elvesszen a munkám egy hülye crack miatt, vagy még rosszabb lefertőzzem az ügyfeleimet. Játékokkal meg ritkán játszok akkor is inkább régebbiekkel. Meg se fordul a fejemben hogy illegális szoftvert használjak, főleg hogy nem is tétel az a havi pár 10 ezer forint amit előfizetésre költök.
2022. aug. 21. 16:35
 9/10 anonim ***** válasza:
Minden játékomat megvettem, amit rendszeresen használok. Nagyon régen volt nem eredeti Minecraft-om, illetve most az eredeti OMSI 2 mellett le van töltve egy nem eredeti is DLC-kkel, de nem használom. Még pár éve Macbook-omra NFS Carbon-t szereztem be, mert azt nem is lehet már megvenni. Adobe cuccok vannak még nem túl legálisan saját felhasználásra. Egyébként minden mást kifizettem. Általában várok Steam-en valamilyen leárazásra és ha kedvem támad, megveszem.
2022. aug. 21. 17:38
 10/10 anonim ***** válasza:
88%

"Mindenki álszenteskedik, hogy ő az életben nem lopott szoftvert, közben meg a háttérben fut a torrent kliens. Ez az igazság!"

Az igazság az, hogy attól, mert indokolatlanul nagy az arcod, még nem látsz bele a gépembe. Nem tudhatod, hogy mi fut, meg mi nem. De ha gondolod, elmondhatom. Mate Terminál, Thunderbird, Firefox, Steam. Évek óta nem használtam torrentet. Sőt: egyetlen "meghívós" torrent oldalon sem voltam regisztrálva soha.

Nem leszek álszent, tizenévesen én is volt, hogy nem túl szabályos helyről szereztem be dolgokat, suliból vittem haza a Windowst (akkor még 3.1-et :D), bár már akkor is volt, amiket (főleg játékokat) boltban vettem meg. 1-2 ezer forintért egész jó játékokat lehetett kapni.

Most meg, amikor már minden második játék online, elég rázós dolog kalózkodni. Ráadásul ha kifog egy leárazást az ember, piszok olcsón lehet jó játékokhoz jutni. Stadián 3 ezer forintért jutottam hozzá a nyári leárazáskor a F-1 2020-hoz. Amúgy majdnem 30-ba kerülne. Jah igen, Stadián eleve nem lehet kalózkodni.

Amik nem eredetik, azok azok a szoftverek (beleértve azon játékokat is), amiket már nem lehet beszerezni.

"Én bizony mindenhova elő vagyok fizetve"

Dehogy vagyok mindenhová. Netflixre elő vagyok fizetve, HBO Maxra szintén, Mindig TV-re is, amihez jár egy Filmbox Live előfizetés is, és ennyi. Disneyre, meg a másik streaming platformra (Amazon Prime?) nem vagyok, de őszintén? Ha napi 18 órát csak film- és sorozatnézéssel töltenék, akkor is lenne elég alapanyag. Van több, mint 80 csatorna. Oké, annak kb. a fele hidegen hagy, de még így is van bőven elég, hogy legyen mindig mit nézni. Meg a HBO és a Netflix... bőőőven elég.

Spotifyra nem vagyok előfizetve (bár kacérkodok a gondolattal), vagy rádiót szoktam hallgatni, vagy Youtube-on keresek zenét. Mindkettő legális.

"Az App Store vásárlási listám is tele van vásárlásokkal"

Nincs így, mert nem szimpatikusan az Apple termékei. Ezen senki se sértődjön meg, semmi baj, ha másnak igen, de nekem nem az. Ha Androidon valami fizetős termék kell, akkor azt is megveszem, és nem valami kétes helyről keresek apk-t.

"Éshidd el, hogy a Magyar emberek 99%-ánál ez úgyszint nincs így."

És ha nem hiszem el?

Nem a '90-es években vagyunk már. Ma már nem kuriózum az eredeti Windows (főleg, hogy sok gépet eleve azzal adnak), és sokszor nem is kényszerül rá az ember, hogy kőkemény pénzekért vegyen szoftvert.

Én pl. Linux Mintet használok oprendszerként. Szövegszerkesztéshez, táblázatkezeléshez LibreOffice-t, videoszerkesztéshez OpenShot-ot, apróbb grafikai feladatokhoz meg Gimpet használok. Ez kereken nulla forintba került.

Játékoknál pedig ahogy már említettem, ami legálisan megvehető, azt megveszem. Van, hogy Steamen, van, hogy Gog-on, van, hogy Stadián. Esetleg akkor szedem le Steamunlocked-ről, ha ki akarom próbálni, mielőtt megvenném. Oké, van visszatérítés Steamen, ha mégsem lenne szimpi a játék, de az azért kicsivel több macera _szerintem_.

"Ráadásul azt az állítást, hogy valaki 10 éve nem lopott szoftvert bizonyítani is kellene, mert mondani bármit lehet."

Majd ha te bizonyítod a rágalmaidat, akkor.

2022. aug. 21. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!