Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen gép kéne ahhoz, hogy...

Milyen gép kéne ahhoz, hogy VirtualBoxban úgy fusson rajta egy OS, mint egy ilyen gépen élesben?

Figyelt kérdés
Van egy ilyenem: Intel Core 2 Duo E8500, 8GB DDR2-800, integrált GPU (Intel 4 Series Chipset). Az érdekelne, hogy milyen gép kéne ahhoz, hogy VirtualBoxban legalább olyan teljesítményű legyen egy rendszer, mint a fent említett gépen közvetlenül, élesben futtatva.

2022. aug. 9. 18:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Melyik OS?
2022. aug. 9. 18:28
 2/3 anonim ***** válasza:
i5 4460, 16 GB RAM.
2022. aug. 9. 18:37
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha megfeszülsz se fog úgy menni. Elbonyolódtak a dolgok annyira, hogy a desktop OS virtualizáció döcögős bármilyen gépen (úgy értem komplikáltak és csili-vilik az OS-ek már).

Legalább is a "legalább olyan teljesítményű legyen egy rendszer, mint a fent említett gépen közvetlenül, élesben futtatva" elvárást szem előtt tartva.

Pláne, ha grafikailag terhelőbb dologról van szó (pl. a virtuális gépen böngészőben egy videó már az).

Két dolgot lehet megpróbálni:

1) Mac OS-en láttam embereket Parallels-t használni, ami szemre tényleg pörgősen ment (de nincs személyes mélyebb tapasztalatom)

2) Egyes virtualizációs szoftverekkel lehet olyat, hogy bizonyos hardvereket dedikálsz a virt. gépnek. Amennyiben egy egész GPU-t tudsz adni neki (egy külön monitorral), akkor úgy talán ki lehet főzni valamit.

Szerintem ez nem érhető el VirtualBox alatt.

Összességében én is kíváncsi vagyok, örülnék neki, ha lenne valami egyszerűbb/jó megoldás.

Megjegyzem most csak interaktív használatról beszéltem. Ahol valami komolyabb alkalmazást használsz a virtuális gépen, benne kattintgatsz stb.

Amennyiben kevésbé interaktív a dolog (valami szerveres történet, vagy van felület de csak ritkán kell nyomogatni), akkor sima a helyzet.

Erre az esetre azt mondom, hogy kb. kétszer ennyire erős gép már elég.

Valami relatív korszerűbb 4 magos + 16 GB RAM (kb. amit 2-es válaszoló is írt).

2022. aug. 10. 02:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!