Az OpenSUSE Tumbleweed jó rendszer mindennapi használatra?
Bár ha rpm-ről van szó, én a Red Hat alapú rendszereket preferálom.
De a Suse talán annyival jobb, hogy a Yast révén sok beállítási lehetőség alapból elérhető a GUI-n keresztül. Ha kezdő vagy, akkor ez nem rossz dolog.
Hát... amennyire szerettem anno a SuSE-t, ezzel véleményem és tapasztalataim szerint csúnyán mellélőttek. A Netflix nem megy rajta (több böngészővel is próbáltam), az NVIDIA driver telepítése kinyírta a grafikus felületet...
Aztán persze azóta lehet, hogy javítottak rajta. (2 éve néztem utoljára.) De ha már OpenSUSE, akkor inkább a Leap. Nem vagyok híve az ilyen naponta foltozgatott, soha nem stabil rendszereknek.
Vagy Linux Mint. Sokkal kevesebb vele a macera.
Ha openSuSe, akkor inkább a Leap ágát használd. A Tumbleweed rolling és el tudnak rajta csúszni dolgok. Hármasnak igazat adok.
Ha rpmes disztro és szempont még a susehoz hasonló profi kattintgatós vezérlőpult, ami képes még konzolból is működni (bár ott egér nélkül), akkor nagyon jó alternatíva a mageia linux is. A mageia control centere is működik konzolon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!