A laptopon (win10) C: dir parancsra azt írja "File Not Found" akkor az azt jelenti tönkrement a gépben valami?
Már sok éve használom a Asus win 10 laptopot, van benne HDD és SSD is
C: az SSD
Ma csak úgy felraktam egy régebbi lemezes játékot amihez feltelepített egy Adobe playert.
A játék telepítésénèl jelzett valami hibát, de mikor elindítottam akkor valamit angolul kiírt és volt egy (yes/no) lehetőség ahol yes-t nyomtam. Majd csinált egy újraindítást.
Ezután el sem indult a gépem sehogy.
Nézegettem megoldásokat és volt egy olyan ahol a C: dir meg D:dir parancsot használják D-re mutatja azt ami rajta van, a C-re meg ezt írja:
Volume in drive C is Rendszer számára fenntartott
Volume Serial Number is XXXX-XXXX
Directory of C:\
File not found
"C: dir" parancs..???
Nem csodálkozom hogy csak hibát ad válaszul. Ezt még tanulnod kell.
#4-nek:
Neked kell tanulni még kicsit. XD
A "C:" a gép promptja, a "dir" pedig maga a parancs.
A parancs szintaxisa helyesen:
dir c:
Az is érdekes, hogy a "Rendszer számára fenntartott" partícióhoz betűjel van rendelve.
Nem.
A helyes szintaxis "dir", utána pedig a meghajtó-jel. Ha nincs, akkor az alapértelmezett meghajtóra vonatkozik.
A "Volume in drive C is Rendszer számára fenntartott" jelzést én sem értem, de nem feltétlen jelez hibát. Én arra gyanakszom, hogy ReadyBoost meghajtónak volt használva.
#8-nak:
Mond neked valamit az, hogy én már DOS 5.0-ást is telepítettem annak idején jó pénzért? Valszeg még tervben sem voltál.
A mai parancssori verzió túlnyomórészt a DOS-ra alapul. Nem DOS, mielőtt belém kötnél! De aki DOS-on nőtt fel mint én, annak gyerekjáték. Ne akarj kioktatni a kapcsolók létéről, mert ha gondolod, felsorolom neked őket időrendi megjelenési sorrendjükben!
Köszönöm a sok hozzászólást, de elkanyarodtunk a kérdéstől ami nem segít megoldani a problémám.
Akárhogy is próbálom elindítani nem indul el, tippelek arra én is hogy a C vinyo ami egy SSD az pont akkor volt képes be halni amikor felraktam a játékot. (Bár eleve érdekes hogy behalt akkor miért nem csak eltűnt minden a képernyőről)
Kérdés:
Ha ez történt akkor van-e mód cserélni az SSD-t (gondolom azon volt a rendszer, azért nem indul)
Vagy egy külső merevlemezzel elindítani hogy amik fontos dolgok rajta vannak azokat letudjam menteni?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!