Linuxosok! Milyen disztrót+asztali környezetet használtok és miért?
Manjaro-t KDE-vel. Mert egyszerű felrakni, rolling release, és az Arch AUR-jából egy csomó program van rá.
Próbálkoztam Linux Mint-el, annál nem tetszett, hogy nem rolling, hanem konkrét verziók vannak, túl vagyok pár Arch telepítésen, az is nagyon jó rendszer, de nem volt türelmem mindent magamnak beállítani a nulláról, egyszer a Gentoo-val is megpróbálkoztam, de nem volt türelmem végigvárni, míg minden lefordul forrásból. Debiannal is próbálkoztam, de annál is csak a sid jön be, mert abban vannak az új csomagok, úgyhogy mindenképp rolling-párti vagyok.
A Manjaro-t jó középútnak tartom, egyszerű felrakni, magától működik minden, de rolling és hozzáfér az AUR-hoz, ha forrásból kéne valami.
Asztali környezetek közül a Gnome stílusa nem tetszik, az XFCE nekem túl fapados, a KDE viszont nagyon jól összerakott, jól használható saját alkalmazások tömkelegével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!