Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 7-re hogyan lehet...

Windows 7-re hogyan lehet telepíteni .Net 4.7.1-et?

Figyelt kérdés

Letöltöm a hivatalos oldalról a telepítőt, elindítom, majd arra hivatkozva, hogy "az időbélyeg aláírása és/vagy a tanúsítványa nem ellenőrizhető vagy rosszul formázott". Megnéztem, a tanúsítványa tényleg tavaly év végén lejárt. Visszaállítottam az órát. És láss csodát, ugyanez a hiba. Írtam a Microsoftnak, akik nagyon kedvesen elküldték a Win7 telepítő képfájlját, igaz, hogy nekem nem az kellett, és azt használva ugyanebbe a hibába futottam bele....

Tudom, én vagyok az aberrált, amiért egyáltalán Windows akarok használni, különösen azt a szutyok .Net-et, de sajnos egy műhelyben található, célhardvert irányító célszoftverhez kéne. És csak Win7-tel hajlandó futni, és kell neki a .Net 4.7.1.

Esetleg valami megoldás?

2022. máj. 6. 16:14
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Megjegyzés: az meg nem a mi sarunk, hogy az a telepítő, ami pár éve jó volt, ugyanazon a rendszeren most már nem jó. Nyilván lett volna pót-tervünk is, mert gyanítom, ha eleve visszadátumozott rendszerre telepítünk mindent, akkor nem rinyált volna, de csak magamat tudom ismételni: megoldottuk. Aki ebben segített, annak köszönöm, aki meg csak ugatni tud, az inkább menjen lustizni a kutyaházába.
2022. máj. 6. 22:17
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

"Mellesleg: ahol az elavult rendszerre panaszkodtál, nehéz lenne másként értelmezni."

Pont most írtam le, hogy nem biztonsági aggályaim vannak, hanem üzemeltetési (ebben az esetben). Elavult rendszernek nem csak biztonsági aspektusai vannak.

"Frászt nem. Megoldottam egy délután alatt."

Örülök, de akkor minek tetted fel a kérdést?

"Win10/11-re új szoftvert írni, meg esetleg új hardvert beszerezni nem egy délután lett volna."

Következő lépés ez lenne! Ja tudom, ilyenkor jön az, hogy mindenki megnyugszik, mert működik és hirtelen már nem fontos a jövőre gondolni... Na ilyenkor kell az üzemeltetésnek kőkeményen kitartania az álláspontja mellett, hogy bizony fejleszteni kell, hardvert, szoftvert is, ha erre nincs pénz, akkor valamilyen migrációban gondolkodni. Hogy melyik éri meg jobban, arra vannak a pénzügyi elemzések.

"De szerencsére te csak egy fotelhuszár vagy, aki soha nem kerül felelős pozícióba. Jobb is, mert halovány lila gőzöd nincs egy vállalat működéséről, a vállalati informatikáról meg főleg semmi."

Sajnos van. Az esetek nagy részében legacy rendszerek miatt dől be a cég. Aki erre azt mondja, hogy ez hülyeség és, az pókerjátszmát játszik és nem való vezetőnek, ennyi. Nem tudom miért vetted ennyire magadra, de remélem, hogy nem ezért, mert te vagy ennek a felelőse a cégnél...

"Ami működik, azon minek fejleszteni?"

Azért, mert hosszú távon nem életképes. Működik, de előbb-utóbb már nem fog. Szoftverfejlesztés órákon a legelső, amit megtanítanak a termék életciklusa... Senki a világon nem tud és nem fog arra tervezni, hogy elkészül a projekt, aztán kabát, gomb, működik a világ végéig.

"Az nem fejlesztés, hogy rohanunk az éppen aktuális divat után, és emiatt mind pénzügyileg, mind presztízs tekintetében égessük magunkat."

Vannak prioritások, de attól még haladni kell a korral... 20-40 év múlva már nem lesz olyan szakember, aki legacy rendszerekkel szívna vagy olyan pénzért, hogy 5-ször is átgondolja a cégvezetés, hogy nem lenne-e egyszerűbb kidobni az egész mindenséget és modern alapokra helyezni a termelést. Ipar 4.0 mond valamit? Gondolom semmit, pedig ez a jövő.

"De gondolom, az USA nukleáris erejénél is dilettáns istenbarmai dolgoznak, igaz?"

Pont a világ legmodernebb hadseregével példázódni, azért egy kicsit vicces, remélem érzed te is.

2022. máj. 6. 22:45
 13/20 A kérdező kommentje:

"Elavult rendszernek nem csak biztonsági aspektusai vannak."

Ismét csak ismételni tudom magamat: megoldottuk? Igen.

Egyébként meg vicces egy pár éves rendszerről úgy beszélni, mintha legalább 40 éves lenne.

"és hirtelen már nem fontos a jövőre gondolni..."

Egyelőre a jelenlegi rendszer kitart még pár évig. És hála a ma szerzett információknak, már nem lesz gond egy másik gépre is feltelepíteni szükség szerint.

A jövőre gondolni nem azt jelenti, hogy agyba-főbe cserélgetjük a divat-rendszereket.

De miért is vitázok olyannal, akinek lövése sincs ezen rendszerekről?

"20-40 év múlva már nem lesz olyan szakember"

De itt nem 40 évről van szó. Melyik érvelési hiba is ez? ;-)

"Pont a világ legmodernebb hadseregével példázódni, azért egy kicsit vicces, remélem érzed te is."

Miért is lenne vicces? Hogy rámutattam, hogy nálunk sokkal komolyabb helyeken működtetnek jóval "elavultabb" rendszereket?

De említhettem volna azt a bizonyos angliai iskolát, ahol Amiga alapon vezérlik a fűtést. Vagy azt a lengyel autószerelő üzemet, ahol C64-et használnak még mindig.

2022. máj. 6. 22:53
 14/20 anonim ***** válasza:
83%
Hagyjad, kérdező, szemmel láthatóan egy félnótás troll csak, aki a sikertelenségét kötekedéssel próbálja kompenzálni.
2022. máj. 6. 22:55
 15/20 A kérdező kommentje:
Oké, kitomboltad magad? Megvolt a mai mentális maszturbáció? Akkor mehetsz aludni. Nem értesz hozzá, érvelmi sem tudsz, inkább tegyél be egy poreszt, és verd ki ahelyett, hogy itt ontod a hülyeségeidet.
2022. máj. 6. 23:17
 16/20 anonim ***** válasza:
83%

Bocs, hogy beleszólok kettőtök vitájába, de ez már nekem fáj, ami itt megy.

#15: És mi van akkor, ha a dédelgetett Win15-öd megy tönkre? És mi van, ha a Raspberry-alapú beágyazott fűtésirányító rendszer megy tönkre? És mi van, ha a Windows 10/11/akármennyi bekap egy olyan frissítést, ami miatt leáll a rendszer? Az nem baj? Csak akkor van probléma, ha nem az általad preferált rendszerrel történhet valami? Kötekedésből jelesre vizsgáztál, az már biztos. Érvelésből meg elégtelenre.

2022. máj. 6. 23:43
 17/20 A kérdező kommentje:

"hanem a folyamatos önképzésről és a tisztán látásról, hogy amikor szükség van rá, akkor meg lehessen tenni a lépéseket"

Ez meg is van.

Gy.k.: ez csak egy része a rendszernek. Az önképzés nem azt jelenti, hogy mint valami kattant félbolond, kinézünk magunknak egy alrendszert, és akkor mániákusan azt akarjuk bármi áron cserélgetni. Mint ahogy a tisztánlátás sem ezt jelenti. Hanem azt, hogy felmérjük a lehetőségeket, mérlegelünk, és döntünk.

De egyelőre semmit nem tudsz a munkafolyamatainkról (mondjuk hivatalosan nem is beszélhetnék róla), te egyetlen dologról szereztél tudomást, ami édeskevés ahhoz, hogy a rendszer egészéről, és annak az üzemeltetési folyamatáról véleményt tudj alkotni. A humán részéről meg pláne nem.

"Van annyi tapasztalatom"

Szemmel láthatóan nincs.

De én is mondhatnám, hogy én meg a római Pápa vagyok.

"hogy tudjam, legacy rendszerből semmi jó nem sül ki

Tapasztalatom, hogy aki ennyire erőlteti a "legacy rendszer" kifejezést, az általában nem ért a szakmához. ;-) Már csak azért sem, mert a megnevezésben is eleve pejoratív hangzattal próbál "érvelni".

"Ha a menedzsment így áll hozzá, akkor simán lesz belőle annyi is."

Mert te azt mondod, igaz?

Tehát szerinted a technikában 5 év egyenlő 40-nel, de a 3 és az 5 év között nincs különbség. Ezek után nincs miről beszélgetni.

"Az USA hadserege hol működtet jóval elavultabb rendszereket??"

Olvass vissza. Igen, a nukleáris fegyverek is a hadállomány részei.

"Remélem nem beépített vagy analóg rendszerrel fogsz jönni"

Mert te azt mondod, hogy az nem ér, igaz?

Mint a dedóban. ;-)

"Na és ha bedöglik az Amiga, akkor mi fog történni szerinted? Megfagynak?"

Nem. Akkor két hétig majd kézzel szabályozzák a fűtést, ameddig valaki össze nem dob egy hasonlót PC/Raspberry/mikrokontroller alapokon.

De tudod, más rendszer is össze tudja ám csinálni magát. Sőt, a szoftver is lehet hibás. Főleg egy új, kevéssé tesztelt.

"Abból kiindulni, hogy máshol is vannak legacy rendszerek, nem érv."

Mert te azt mondod. Világos.

Akkor tessék, és üzemeltess rendszert! Hajrá! De ne pofázz bele, hogy máshol mi van! Persze, tudom, neked az nem érv, ha mondunk működő példákat. Ellenben a feltételezett hiba az már érv. De persze csak akkor, ha az a te gondolatvilágodat támasztja alá.

2022. máj. 7. 00:03
 18/20 anonim ***** válasza:
83%

Dugulj már el, Okoska törp!

A kérdező feltett egy kérdést. Semmi közöd hozzá, hogy miért tette fel, mi szüksége van rá, és miért akarja tudni. Akarja, és kész. Megoldást várt egy kérdésre. Ha te tudsz érdemben segíteni, akkor írj. Ha nem, akkor ne. Ilyen egyszerű. Ha nem tetszik a kérdés, akkor meg lapozz tovább! Semmi közöd a részletekhez, főleg, ha még érdemleges választ sem tudtál adni.

2022. máj. 7. 00:06
 19/20 A kérdező kommentje:
#19: ott a pont.
2022. máj. 7. 00:09
 20/20 anonim ***** válasza:

Van egy hasonló kötekedő troll a Prohardver! fórumán is, ő a Windows topikok félistene, neki mindig a legfrissebb a legjobb, ő is ugyanígy érvel.

Lehet, hogy King Unique ide is regisztrált? :))

2022. máj. 7. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!