Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Szeretném felpörgetni egy...

Pharaon kérdése:

Szeretném felpörgetni egy picit a gépem. Vásároltam egy 240Gb-os kingston SSD-t. Windows 7 pro-t, fogok rá telepíteni. Milyen beállításokat kell elvégeznem, hogy ne gyilkolja a rendszer az SSD meghajtót?

Figyelt kérdés

A lapozó fájlt azt alapból letiltom,8Gb RAM-om van.

Firefox böngészőt és Nod32-öt használok.

A Nod32-öt is legszívesebben leváltanám. De, mire? Mert úgy látom, hogy nagyon lefogja a net sebességet. A múltkor loggoltam a hálózati folyamatokat és vagy 3x átfűzi és átvizsgálja, mielőtt tovább engedi a böngészőnek.

Mekkora partíciót érdemes hagyni az operációs rendszernek?

30Gb-os partíciót gondoltam a Win7-nek. Egy 160Gb-ost a programoknak, letöltéseknek. Maradna így még kb. egy 30Gb-os. Arra később megpróbálnék egy Lubuntu-t felrakni, hátha úgy pörgősebb lenne a netezés.

Főleg netezem, de azért a biztonság is fontos lenne, mert időnként végzek tranzakciókat.

2019. nov. 30. 12:09
 1/6 anonim ***** válasza:
48%
Windows 7 támogatása lejár hamarosan, ma már nincs értelme egy friss rendszert építeni rá meg belakni, aztán pár hónap múlva cserélhetnéd - pont a biztonság miatt.
2019. nov. 30. 12:10
 2/6 anonim ***** válasza:
31%

"Windows 7 pro-t, fogok rá telepíteni."

- Ahogy írták már, lejár a win7. Win10 javasolt....

Milyen beállításokat kell elvégeznem, hogy ne gyilkolja a rendszer az SSD meghajtót?

- Telepítéskor a BIOSban a SATA vezérlőt AHCI módra állítod.

Mivel a win7-10 fel van készítve az SSD használatára így semmit nem kell állítani

"A lapozó fájlt azt alapból letiltom,8Gb RAM-om van."

- Nekem 16GB van még is van minimális lapozófájl, mert néhány program igényli...

"A Nod32-öt is legszívesebben leváltanám. De, mire?"

Win7-en én is használtam de win10 óta csak a beépítettet. Nekem megfelel!

"Mekkora partíciót érdemes hagyni az operációs rendszernek?"

- 80-150 GB, igény szerint.

"30Gb-os partíciót gondoltam a Win7-nek. Egy 160Gb-ost a programoknak, letöltéseknek."

- Teljesen felesleges a programoknak külön partíció hiszen azok is az oprendszer alatt lesznek telepítve

2019. nov. 30. 12:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell semmilyen beállítás, alapból rendesen kezeli a Windows 7 ay ssdket.

A lapozófájlt felesleges letiltani, hibásan működhet a Windows nélküle.

A 30 GBos rendszerpartició kicsi, legalább 50 GB legyen, de inkább 60, a letöltéseknek mehet másik partició, a programoknak nem kell.

2019. nov. 30. 19:54
 4/6 A kérdező kommentje:

Azért is szeretnék külön partíciókat. Mert, ha például újratelepítem a windows-t. Akkor azért csak leformázom előtte a teljes partíciót.

Jelenlegi 500Gb-os merevlemezemen. 52Gb-on van a rendszer, de 35Gb szabad hely van. A 240Gb kicsit spórolósabb, áadásul 20-30Gb particionálás után el is veszik.

2019. dec. 2. 12:55
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
30 giga nem lesz elég, mert folyamatosan nő a rendszer mérete akkor is, ha nem a C-re telepíted a programokat. Hosszú távon magaddal szúrsz ki, most az elején egyszerűbb 10-20 gigával többet adni neki, mint utólag pakolgatni.
2019. dec. 2. 13:53
 6/6 anonim ***** válasza:

"Azért is szeretnék külön partíciókat. Mert, ha például újratelepítem a windows-t. Akkor azért csak leformázom előtte a teljes partíciót."

Épp ezért nem érdemes külön partícionálni, pláne a programoknak nem. A programokat az oprendszer alá telepíted és amint az oprendszert törlöd tiszta telepítéskor akkor a programok nagy részét is újra fel kell tenni. Ezért is érzem kevésnek az 52 GB-os rendszerpartíciót amiből valószínűleg azért üres a nagyrésze, mert külön partícióra telepíted a használt programjaidat.Ez felesleges a fent leírt dolog miatt. Csinálsz egy 100 GB-os rendszerpartíciót amire felteszed az összes használatos progikat és és a maradékra meg mehetnek a letöltések, saját dolgok.

"A 240Gb kicsit spórolósabb, áadásul 20-30Gb particionálás után el is veszik."

Az nem a partícionálás miatt "veszik el", sőt el sem veszik, az nem is volt meg...

2019. dec. 2. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!