Hol érdemes a Linuxról tanulni?
Figyelt kérdés
Olyan online tanfolyamot keresek, ahol el tudnám sajátítani a Linux alapjait (Kali és Ubuntu disztribúció érdekel leginkább). Udemy, Coursera bármi szóba jöhet; magyar, angol teljesen mindegy. Fő rendszerként szeretném használni. Elvégeztem néhány online tanfolyamot mostanában (Python, Java, HTML&CSS) és szeretnék most a Windows helyett egy másik oprendszerrel foglalkozni. Udemyvel kapcsolatban jó tapasztalataim vannak de nem tudom az ott megtalálható képzések közül melyik adja a legátfogóbb tudást. Igazából az is mindegy, hogy fizetős vagy ingyenes.2022. ápr. 28. 21:02
1/5 anonim válasza:
Szerintem írd be Youtube-keresőbe, hogy "linux alapok", és találni fogsz temérdek anyagot.
2/5 anonim válasza:
Ubuntu-val kezd. Utána jöhet a CentOS ha szervert is akarsz. Igaz, ubuntu server se rossz. :)
3/5 anonim válasza:
Youtube tele van tutorialokkal, főleg angol nyelven, de magyarul is van pár.
4/5 anonim válasza:
elkezded használni, majd ahogy jön elő valami probléma, keresel linuxos megoldást rá
így szépen megismerkedik az ember a linuxos terminálos programokkal
és két hasznos cucc:
man
tldr (telepíteni kell)
pl.:
man ls
tldr ls
és kapsz egy szép dokumentációt, hogy mi az a ls parancs (list directory contents)
5/5 anonim válasza:
Youtube tele van, kezdesnek hasznalj ubuntu desktop verziot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!