Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem fut rendesen a...

Kicsigabi kérdése:

Miért nem fut rendesen a frissen telepített Windows 7?

Figyelt kérdés

Sziasztok, elsősorban Nagyon Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Adtak egy Lenovo SL410 -es laptopot, amit Kanadából hoztak hogy dobjak már rá egy win-t, hát mondom 6 éve nem foglalkoztam ilyennel de miért ne segítenék nem egy dolog.

Fel is raktam, aktiváltam is a windowst, de mikor megnyitom az explorer, hogy pl. letöltsem rá az operát, ilyen ezer éves felületet kapok, és mikor letölteném az operát, (van internet kapcsolat) az írja ki nem tudja megjeleníteni a weplapot.

Én ilyennel még soha nem találkoztam...

Csináltam néhány képet meg videót a problémáról fogalmam nincs mit csináljak, most ki keresem a drivereket a géphez, felpakolom azt hátha változik valami de nagyonon gázos.

Egyébként ezelőtt egy win10-et raktam felrá azzal próbálkoztam elsőnek ott minden rendben volt, csak a laptop nem bírta el a win10-et nagyon lassú volt. (bár azt se tartom kizártnak hogy rossz verziójú win10-et raktam fel, vagy nem tudom mondom annyira nem értek hozzá, csak annyit hallottam a win10-ről hogy mindennel jó, és kompatibilis de végül maradt a jó öreg, jó régen bevált win7)

Nincs nagy szakértelmem hozzá, nagyon meg köszönném a segítséget.

Itt találjátok a képeket a bajról:

[link]

Most innen szedem le a drivereket, rakom fel, indítom újra hátha jó lesz.

[link]

SEGÍTSETEK LÉGYSZÍVES! :)

2022. ápr. 17. 08:42
 1/7 Vortrex ***** válasza:
100%
Nahát, ez tényleg érdekes :D Próbáld meg egy másik gépről pendrive-val átrakni a telepítőt, a windows update meg nem nagyon fog már működni, szerintem a microsoft minden terméktámogatást megvont már a 7-től.
2022. ápr. 17. 09:02
 2/7 Vortrex ***** válasza:
100%
Valószínűleg olyan öreg már a saját internet explorere, hogy nem rendelkezik megfelelő tanúsítványokkal bizonyos oldalakhoz
2022. ápr. 17. 09:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet, hogy a legtöbb oldal átállt a TLS 1.2 vagy nagyobb használatára, mert a régiekben biztonsági hibát fedeztek fel, hogy ez ne lehessen kihasználható, a szerveren letiltották a régebbi verziók használatát. Ez viszont azzal jár, hogy a nagyon régi böngészők nem nyitják meg az oldalakat. Ez azért nem okoz gondot, mert csak lejárt támogatású operációs rendszereket érint (a Win 7 is az), amiket nem ajánlott netre kötni, így a probléma se jön elő. A WU pedig le lett kapcsolva, magától már nem fog frissítéseket találni, de a WSUS-on keresztül még beszerezhetők a frissítések 2020 januárig bezárólag, ahogy az XP-hez is 2014 áprilisig bezárólag (a 2018-as támogatás utáni WannaCry elleni frissítést külön kell letölteni).
2022. ápr. 17. 09:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Nincs másik géped amin le tudod tölteni az Edge-t vagy Operát..?

A win7-et is frissítsd e szerint: [link] minden frissítés gyorsan lejön utána.

2022. ápr. 17. 10:05
 5/7 anonim ***** válasza:
29%

Használj olyan telepítőt, amibe bele vannak integrálva a frissítések.

A Kori release-ek megfelelőek, ha ragaszkodsz a magyar nyelvű Windowshoz.

2022. ápr. 17. 13:54
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Másik gépről próbáld meg feltennni az Operát, vagy Firefoxot! (Tapasztalataim alapján a Firefox letöltő oldala - mozilla.org - megjelenik Explorer alatt is, bár kicsit szét van csúszva. Sőt, FTP-n is letöltheted - ftp.mozilla.org -, bár ha nem vagy ebben jártas, szerintem ezzel inkább ne bajlódj.)

Sajnos az Explorer már olyannyira régi, hogy sok mai weboldalt képtelen betölteni.

2022. ápr. 18. 06:23
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.

Felraktam a win10-et.

Túl komplikálttá vált sajnos win7 jelenlegi használata.

2022. ápr. 18. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!