Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excel függvény használatával...

Excel függvény használatával kapcsolatban tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Sajnos youtube videó nem segített, mert nem sikerül.

A helyzet a következő:

Van 2 munkalapom.

1. munkalap neve: Település nevek

2. munkalap neve: Ügyfelek

Az elsőn van a C oszlopban minden település név, amit meg kell keresnem a 2. munkalapon, ez kb 80 település.

A 2. munkalapon az A oszlopban vannak az ügyfélnevek és a B oszlopban vannak a település nevek.

A feladat az lenne, hogy a 80 felsorolt első munkalapos települést megkeressem a második munkalap 2000 adata között, ami ugye a B oszlop, ott ugyanis olyan települések is vannak, amik nem szerepelnek az első 80-ban, ezért csak annak a 80-nak kellenek az ügyfelei, amik az A oszlopban vannak.

Fkeres képletet használtam, de bárhogyan próbáltam, semmi értelmeset nem ad ki és nem tudom, hogy mit jelölök ki rosszul.

=FKERES('Település nevek'!C:C:;Ügyfelek!B:B;A:A) legutóbb így írtam be, de nem volt jó, próbálkoztam még máshogyan is, de mindig HIV vagy HIÁNYZIK lett az eredmény. :(

2022. febr. 7. 11:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, jól értettem-e, de indulásként írok valami megoldást.

A HOL.VAN függvényt találtam alkalmasnak.

Utónévlistából és a Belügyminisztérium településlistájából készítettem listát; remélem olyan, amiről írtál.

1.) A Település nevek lap képrészlete: [link]

80 név és település, a 2. sortól a 81. sorig.

2.) Az Ügyfelek lap képrészlete: [link]

3155 név és település, a 4. sortól a 3158. sorig.

És a „C” oszlopba „Van.” szöveget írattam, ha olyan településnév van a „B” oszlopban, ami a Település nevek lapon a „C” oszlopban szerepel.

Ehhez az Ügyfelek lap C4 cellájába a következő képletet írtam:

=HA(HIBÁS(HOL.VAN(B4;'Település nevek'!$C$2:'Település nevek'!$C$81;0));"";"Van.")

Ez innen bemásolható; ha netán több sorba törve jelenne itt meg, nem baj, végig ki kell jelölni, majd kiegyenesedik a cellában.

Ezután a C4 cella jobb alsó sarkához húztam az egérmutatót, és amikor ott + jelent meg, kettőt kattintottam a bal egérfüllel, és kitöltötte mind a háromezerakárhány sort.

3.) Aztán egy új lapot nyitottam, kigyűjtés néven, képrészlet: [link]

Az A és B oszlopokban ki vannak gyűjtve a „Van.”-os adatok; az F és G oszlopokban település szerint névsorba vannak rendezve.

A4 cellába a következő képletet írtam:

=SZŰRŐ(Ügyfelek!A4:Ügyfelek!B3158;Ügyfelek!C4:Ügyfelek!C3158="Van.")

És megjelent a teljes kigyűjtött lista. Ez a képlet is kijelölhető itt, a válaszban, és használhatod.

Bármely cellába írhatod, attól függően, hova akarod elrendezni, milyen fejlécet akarsz fölé írni stb.

F4 cellába ennek a sorbarendezéssel kiegészített képletét írtam:

=SORBA.RENDEZ(SZŰRŐ(Ügyfelek!A4:Ügyfelek!B3158;Ügyfelek!C4:Ügyfelek!C3158="Van.");2;1)

Ez is kimásolható innen.

Ez is írható bármelyik cellába, onnan kezdődik a teljes lista.

Persze, nem gondolom, hogy érdemes mindkettőt megjeleníttetni, amelyiket akarod; bármelyik működik önállóan. Vagy ha elég, hogy meg vannak jelölve az adott települések az Ügyfelek lapon, akkor marad annyi.

2022. febr. 8. 17:46
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. febr. 16. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!