Kezdőként melyik nyelvet érdemes tanulni ?
Kezdőként általános programozást érdemes tanulni, amihez egy jó tanulónyelvet érdemes választani.
Nincs "legideálisabb", de amúgy igen, a Python elég jó tanulónyelvnek (is).
Arab? (hátha a főnököd is bevándorkó lesz)
Spanyol?
Az, hogy mit érdemes tanulni, az attól függ, hogy mit akarsz vele kezdeni. A Python-t én is szeretem, de a C, C++, C#, bár kicsit nehezebben tanulható, de "nagyobb teljesítményű" nyelv.
Ha a web irány érdekel, akkor PHP, Java script a jó irány.
A VBA (Visual Basic for Application) az MS Office automatizálására (amikor utoljára ilyen feladatom volt, Pythont-t használtam, mert jobban kézre állt, bár a VBA lett volna a logikus)
Batch - Dos parancsok / Shell cript
(windows xp / Win 7,8,10,11)
Pascal + Delphi. (Dos / Objektumorientált)
Egyszerűbbek.
Ha már pengén mennek ezek, akkor mehetsz a bonyolultabb, terjedelmesebb nyelvekre, mivel azokban is hasonlóak az eljárások, csak több van belőlük, de ha már az alaplogikát sem érted akkor hiába mész neki a C++ nak, nehezebben fogod befogadni a magasabb szintjeit.
A kezdeti sikerélményekhez amik tudnak ösztönözni egyszerűbb nyelveket érdemes választani, mert a "programozás" szó szerint tágítja a fejed, pont olyan mint hangszeren játszani.
Egy síphoz egy cintányérhoz elég ha tudod fújnia levegőt meg mozgatni a kezed. Egy gitárhoz, egy hegedűhöz viszont már jobb érzékek kellenek.
Hát a legtöbb "tanulónyelv" egyszerű, szóval elavult...
Ha te a 80-as években tanultál pascalt akkor már jó régi motoros lehetsz, egy totál kezdőnek ez még külön univerzum!
Pascalhoz lehet saját modult is írni tudtommal.
Csak aztán hozzá kell csapni a telepítőhöz azt is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!