Van az mp3gain-hez hasonló program ami jól működik?
Figyelt kérdés
Kipróbáltam az mp3gain nevű hangkiegyenlítő programot, de nem vagyok vele megelégedve. Az alap beállítás benne 89.0 db. Ez túl halk. Viszont ha például 97.7 db-re váltom akkor meg már torzít. Saját zenéket csinálok és fontos lenne hogy ezek egyforma hangerőn legyenek. Mindig nagy problémát okoz hogy az egyik zeném halkabb vagy hangosabb mint a másik, és nem is egyezik meg például a youtube-on vagy Spotify-on található zenék hangerejével.2022. jan. 19. 20:58
1/10 anonim válasza:
Mivel készítessz zenéket? Masterelés során limitert/maximizert használj és nem lesz halk a zenéd.
2/10 A kérdező kommentje:
Fl Studio
2022. jan. 19. 21:59
3/10 anonim válasza:
92 DB-nél nem torzít és az már egy elég jó hangerő. Másik olyan program tudomásom szerint nem létezik, amelyik ilyen gyorsan - konvertálás nélkül - nagy tömegű mp3 hangfájl hangerejének megváltoztatására képes. Viszont ez a program se képes egy hangerőre hozni a hangfájlokat, ha jól emlékszem, +- 3 DB eltéréssel dolgozik (már régen használtam), ami ugye szélsőséges esetben 6 DB hangerő eltérést produkál.
4/10 anonim válasza:
2: FL studio is biztosan támogat VST-ket, keress egy maximizert és tedd a master buszra. Ezt a 89db dolgot nem értem, alapesetben maximum 0db a cél.
5/10 anonim válasza:
A 0 (nulla) DB az a néma csenddel egyenlő.
6/10 anonim válasza:
5. Zeneszerkesztésnél nem. Amikor a VU meter 0 fölé megy, akkor lesz torz. -30db nél meg olyan halk, hogy alig hallod. Tehát a 90db-t nem tudom sehová tenni. Mert -90db elhanyagolható, de már +2db is torz mint a fene. -4db körülre szokták a vonalszintű jelet belőni. Szóval nekem ez a +80db elég fura. Mihez képest?
7/10 anonim válasza:
A VU meter a hangerő szintjét mutatja egy zeneszerkesztő programban, ahol valóban a nulla felé közelítve egyre hangosabb és egy szinten túl egyre torzabb lesz a hang. Az mp3Gain viszont a zajszintmérő elvén alapul, ahol a 0 (nulla) dB a néma csend és minél nagyobb az érték, annál nagyobb a hangerő. Egyébként az EZ CD Audio Converter is ezen az elven állítja be a hangerőt. Csak míg az mp3Gain csak +- 3 dB értékek között tudja beállítani a hangerőt, addig az EZ CD Audio Converter kétféleképpen állítható be: 1. átlaghangerő; 2. csúcs
Az elsőnél a hangerő átlagát állítja a beállított szintre, a másodiknál a hangcsúcsok értékét állítja a beállított szintre.
8/10 anonim válasza:
7: Értem. Viszont amatőr házistúdiósként továbbra sem tudom elképzelni sem, hogy miért utólag mókol mp3 fájlokon (azt, hogy miért mp3, lépjük is át), és miért nem használja az FL studiót még mentés előtt a hangerő maximálására. Én más DAW-ot használok és nem ismerem az FL-t, de gondolom támogat VST pluginokat, azokkal pedig ez rutinfeladat.
9/10 anonim válasza:
Gondolom, valahonnan tömegével töltött le hang (zene) fájlokat, melyeknek a hangerőssége különböző. Ezeket próbálja egy szintre hozni ezzel a programmal. Valamikor én is használtam az mp3Gain programot, de most már hosszú évek óta a GoldWave hangszerkesztő programot használom.
10/10 A kérdező kommentje:
Igen a 9. hozzászóló jól írja. Az lenne a lényeg hogy különböző zenék egyforma hangerőn legyenek.
2022. jan. 21. 21:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!