Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Játékos PC-n milyen Linuxot...

Játékos PC-n milyen Linuxot érdemes kipróbálnom (config leírásban)?

Figyelt kérdés

Fogalmam sincs, hogy hogyan működnek a Linux disztribúciók, egyenlőre sok jót hallottam róluk és talán a jövőben kipróbálnám valamelyiket. Nem akarok már egy újabb Windows terméket megvenni, még ha valamennyire a teljesítmény rovására is fog menni, inkább áttérnék egy ingyenes, de hasonlóan jó teljesítményű rendszerre.

Melyiket tudnátok ajánlani? Steamen sokat játszik, ez mellett jóformán internetezek, zenét hallgatok, streameket nézek, mondhatni átlagos felhasználó vagyok. Dolgozni nem dolgozok semmilyen programmal (egyenlőre).

GPU: Sapphire Radeon RX 5700 XT

CPU: AMD Ryzen 5 5600x

MB: MSI Mag B550 Tomahawk

RAM: G.SKILL Aegis 16GB DDR4 3200 Mhz

PSU: FSP Raider 550W 80+ Silver

2022. jan. 15. 16:29
1 2
 11/11 Tom Benko ***** válasza:
45%
Egyébként én a tiszta forrást szeretem. Ha a Steam tényleg Arch alapra állt rá, akkor Arch. Szokatlan lesz a telepítése, de az archwiki install guide-ja kiváló segítség (és ne yt mesevideók alapján csináld, egyik nagyobb szopás, mint a másik). Emellett lehet még Debian, Fedora, RedHat, Suse, stb. Ha nagyon akarod, látszólag "kezdőbarát" disztrók is szóba jöhetnek: Mint, Ubuntu, Manjaro, Arco, stb.. Van vagy 300.
2022. jan. 16. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!