? Windows XP: Irfanview (jpg) + fájlrendezés
Az történt, hogy az asztalon egy képet átneveztem és a rendszer automatikusan oda tette, ahol az első szabad hely volt. Az átnevezést a képet megnyitva hajtottam végre (azaz a kép aktív volt és F2). Megfigyeltem, hogyha az asztalon nevezem át (ugyanazt a képet), akkor ott hagyja, ahol van.
Az asztalon az ikonok rendezés szempontja „Ikonok igazítása”, tehát nem automatikus elrendezés, azaz nem kellene, hogy ilyen előforduljon.
Véleményem szerint azért, mert irfanview F2 funkció nem átnevezi a file-t, hanem létrehozza újra az új névvel a régit pedig ezután törli.
Tehát nem a nevét módosítja. De ezt írja is: "Rename / Create"
" Itt pedig nem ad nekem lehetőséget, hogy válasszak az átnevezés és az új kép készítése között."
Mert így oldották meg az átnevezést ezzel a módszerrel.
Létrehozza újra, törli a régit. Az eredmény számára ugyanaz mint átnevezéssel.
hümmm... Nem értem, hogy miért kellett bonyolítaniuk. És a képet megnyitva miért nincsen olyanra lehetőség, mint amikor kijelölöm a képet és úgy változtatom meg a nevét.
Gondolom nem tudok belenyúlni ebbe a programba..., bár azt nem tudom, hogy nyílt forráskódú-e (és jelenleg még nem értek a programozáshoz).
"Nem értem, hogy miért kellett bonyolítaniuk."
Azért, mert ezzel a megoldással nem bonyolították, hanem egyszerűsítették... :)
No nem a használatot, hanem a programot.
Én csak feltételezem.
A programozó "lusta" népség.
Másrészt meg bizonyos feladatok elvégzésének módszeréről megállapítani hogy egyszerű vagy nem, az függ attól milyen szempontok szerint döntöd ezt el.
Feltételezem hogy programozáskor más szempontok játszották a döntő szerepet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!