A Spotify prémiumot le lehet ingyen tölteni?
#10 A boltban megkapom a kenyeret (vagy amit szeretnék) és kifizetem.
Ha nem kapom meg, megveszem máshol, vagy nem veszem meg, de akkor egyértelműen nem fizetek.
Viszont SPOTIFY-on és NETFLIX-en NEM kapom meg, amit szeretnék, hiába fizetnék. Attól függetlenül kellene fizetnem, hogy éppen van-e amit szeretnék, vagy nincs.
Miért fizessek egy olyan szolgáltatásért, ami NEM nyújtja számomra azt, amire szükségem van?
12. Nem én vagyok a #10, de szerintem persze, nem kell olyan szolgáltatásért fizetned, amin nem kapod meg azt, amit szeretnél, de akkor meg ingyen miért használod? Mármint érted... Mit nézel rajta, ha nem találsz olyat, amit szeretnél? De ha mégis (ami így elég logikátlan), akkor azért a tartalomért miért nem fizetnél?
Szóval nekem az furcsa, hogy ha egy alkalmazás ingyenes, akkor mindenki mennyire szereti, de ha fizetős, kb. mindenki mennyire szidja, hogy milyen sz*r, nem is ér meg egy forintot sem. De azért ingyen jó... Persze, ingyen minden jó, de bizony nem kaphatunk meg mindent ingyen az életben, mert akkor összeomlana a rendszer. Miért dolgozna valaki egy munkán, ha azt nem becsülik meg, akár pénzel? Én se lennék hülye ingyen dolgozni. Valószínűleg az emberek többsége lopott már tartalmat a netről, de legalább ne dicsekedne vele, mert ez nagyon nem menő. Valaki kemény munkáján ingyen élvezkedni, és hát azért a spotifyról meg a netfixről beszélünk, nem valami összetákolt alkalmazásról.
13-as én nekem informatikai területen az a tapasztalatom, hogy a fizetős programok általában gagyibbak mint az ingyenesek. Gyakorlati tapasztalatom egyenlőre még csak a Photoshop -> GIMP váltással és a Windows Server és Debian Server közti különbségekkel vannak, de ha csak ennél a két cégnél maradunk (Adobe, Microfos) akkor a legtöbb területen látszik, hogy nagyon gagyi amit fel tudnak mutatni a Linux-szal szemben. Linuxon behoznak olyan újításokat mint például az AUR ahova bárki feltölthet tartalmakat és így rengeteg program elérhető lesz. Windows-on addig behoznak huszadszorra is egy új kinézetet mert vagy nekik vagy az embereknek sosem tetszik ami épp van.
Linuxon nincsenek érthetetlen dolgok. Felteszed a rendszert oszt megy. Nincs Májkrémszaft fiók meg "használd az Edge-t mert az olya k..va jó" meg anyám kínja...
Felteszed a GIMP-et vagy a Kdenlive-ot. Nincs fagyás meg havidíj meg ilyenek. 5 másodperc alatt elindul a program és már tudod is használni.
Nekem ezért tetszett meg nagyon most például a GIMP.
14: Egy több százezer forintos photoshopnál ez érthető valamennyire még. De amikor inkább b_szakodsz kétes forrásokkal, crackeléssel és kockáztatod a vírusokat és kitudja miket egy 1800 forintos spotify előfizetésnél, miközben bőszen hallgatod tehát tökéletesen jó neked csak fizetni nem akarsz, az más kategória szerintem. Amikor nem volt pénzem tiniként, én is letöltöttem a végigjátszott játékaim PC-n, de amint dolgozni keztdtem visszamenőleg (!) is megvettem amikkel szerettem játszani 20 éve :)
Osztom a 13-as véleményét teljesen.
Az én gépemen egyetlen CRACK-elt alkalmazás/program/játék sincs!
Kipróbálok egy játékot (DEMO) és ha megtetszik, megveszem!
Ha nincs rá pénzem, akkor megveszem egy-két hónappal később, addig játszok a már meglévőekkel.
A zenékkel viszont bajban vagyok.
Nem az a baj, hogy nem ingyen van, de azért mégiscsak drága mulatság lenne 30 előadó 5-6-7 lemezét pénzért megvásárolni.
Ha egy lemez ára 2-3.aaa Ft-nál nem lenne több, akkor kivétel nélkül megvenném azokat, amiket szeretek. De sajnos nem így van.
Arról nem is beszélve, hogy sokszor már nem is elérhetőek a régi zenék fizikai lemezen, digitálisan pedig MÉG nem.
Illetve hiába veszem meg a fizikai lemezt, ha nincs mivel lejátszani.
Ugyanez a helyzet a filmekkel is.
Így a zenékre és filmekre egyelőre marad a torrent, de ha azon múlna, fizetnék érte havidíjat, csak akkor legyen elérhető 0-24 az, amit éppen szeretnék nézni/hallgatni.
#18 Igazad van, de olvasd el a #17 kommentemet, amiben részletesen is leírtam a véleményem.
Tudom, hogy digitális lopás a zenék és filmek torrentről való letöltése, de mit csináljak, ha nagyon sok tartalom nem érhető el 100% legálisan olyan formában, ahogyan nekem szükségem van rá?
Egyébként pedig ha csak egy picit lenne olcsóbb a médiatartalom, akkor sokkal többen vennék meg, ami a kiadóknak is pozitív változás lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!