Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudom megakadályozni a...

Hogyan tudom megakadályozni a gépem lefagyását?

Figyelt kérdés
Van egy 2000-es évek második feléből származó gép Win7-tel és egy egy 90'-es évek második feléből származó játék (kb. 10 évvel újabb a gép a játékhoz képest). Beállítottam a Windowsban, hogy Win 95, 98-ként futtassa a játékot, de ennek ellenére amint valamit állítok a játék beállításaiban abban a pillanatban lefagy. Próbálkoztam úgy is, hogy Win NT-ként futtassa, meg persze a sima Win7-es futtatással is, de mindig ugyan az volt a hibajelenség. Jó lenne ha be tudnám kapcsolni a 3DFx-et is a játékban (nyilván egy 10 évvel későbbi gép simán vinné azt is), de így esélytelen ha nem tudok semmit se állítani rajta, mert rögtön fagy.

2021. dec. 25. 17:52
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Bocs, beragadt a caps lock.

A 3Dfx-et.

2021. dec. 31. 08:24
 22/30 anonim ***** válasza:

Szerencséd van, egyetlen darabot találtam. Az áron ne lepődj meg, ritka, keresett darab a tudása miatt. De nézd meg a géped, hogy van -e benne AGP foglalat!

[link]

2021. dec. 31. 08:32
 23/30 anonim ***** válasza:
Utána néztem neked. Ha Pentium 4-nél komolyabb a géped, ne is szedd szét. Nem lesz benne AGP.
2021. dec. 31. 08:52
 24/30 anonim ***** válasza:

@DK-s

Az nGlide és gdVoodoo nem Voodoo driver, hanem egyszerűen fogalmazva egy Voodoo emulátor. Pontosan az benne a poén, hogy azt nem támogató kártyákon használható legyen a Glide api.

[link]

[link]

2021. dec. 31. 09:21
 25/30 anonim ***** válasza:

Bocs, ezt nem figyeltem. Akkor viszont "passzolom".

Lehet ugyan kapni Voodoo 4-es és 5-ös kártyát PCI aljzattal is, de arany-áron, ezért nem is linkeltem. Csak külföldi oldalakon találtam, és 300$ alatt nincs.

2021. dec. 31. 09:30
 26/30 anonim ***** válasza:

#24-nek:

Azért elég vicces, hogy lassan 20 éves cucc még mindig versenyképes tudásban. Túl jól sikerült.

2021. dec. 31. 09:34
 27/30 anonim ***** válasza:

Ezt nem egészen értem. Hogyan versenyképes tudásban? A retro piac nagyon másképp működik. A Voodoo nem azért drága, mert versenyképes, hanem anélkül, hogy túlrészletezném, mert különleges.

A Voodoo 4 és Voodoo 5 kifejezetten szar kártyák voltak, amikor megjelentek. Jelentősen lassabbak voltak a konkurensek csúcskártyáinál, nem volt T&L támogatás, Glide támogatással már nem jelentek meg játékok, cserébe drágák voltak. A Voodoo 3 is csak versenyképes, de már nem piacvezető. A Glide még tényező volt és korrekt volt a teljesítménye DirectX-ben és OpenGL-ben, bár a TNT2 Pro és kiforrott driverekkel a Rage128 Pro gyorsabb tudott lenni, illetve nem tudott 32bit színmélységben renderelni.

A 3Dfx játszótere 1996-1998 volt a Voodoo és Voodoo 2 kártyákkal, és igazán az alapozta meg a legendáját, hogy a PoverVR PCX-szel együtt az első sikeres gamer 3D gyorsító volt.

2021. dec. 31. 10:20
 28/30 anonim ***** válasza:

#27-nek:

Jó.

A "versenyképes"-t én sem a tudásra értettem. Az árára.

2021. dec. 31. 17:33
 29/30 anonim ***** válasza:

#28 vagyok:

Rosszul fogalmaztam.

2021. dec. 31. 17:34
 30/30 A kérdező kommentje:

No mielőtt más irányba megy el a dolog: én csak szoftveres megoldásokban gondolkoztam, méghozzá Voodoo emulátorokban, és ez az amivel elakadtam.

Se a dgVoodoo se az nGlide emulátort nem tudtam használni.

Mindkettőt letöltöttem, másolgattam a játékba a leírásban szereplő dll fájlokat, de a játék tudomást sem vett róla. Valamit szerintem rosszul csinálok, csak nem tudom mit. Ebben kérek szépen segítséget.

2021. dec. 31. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!