Hogyan tudom megakadályozni a gépem lefagyását?
Egyelőre se idő se kedv, se nem éri meg ennyit foglalkozni ezzel a géppel (csak amikor sok időm volt, de ennek most lett éppen vége.
Viszont azt még megkérdezem, hogy rögtön amikor még csak posztol a gép, akkor ha behozom a rendszerválasztót már be van töltve a win7 rendszerválasztója? Mert akkor nyilván érthető, hogy utána már miért nem engedi az XP-t betölteni.
És az is igaz, hogy netezésre nem érdemes manapság XP-t használni még úgy sem ha van vírusirtó? (Nyilván ebben az esetben ha lehetne meg lehetne szabadulni a Win7-től teljesen ,és nem is lenne rá szükség.)
#10, #11-nek:
A "posztolás" alatt gondolom a bootolást értetted.
A rendszerválasztót nem tudod "behozni". Amikor már felállt a windows 7, akkor a vezérlőpultban be tudod állítani hogy bootoláskor megjelenítse -e, vagy sem? Persze csak akkor, ha több operációs rendszer is van a gépen.
Ugyanígy van az XP-n is.
Mindkettő csak akkor fog alapból elfogadni egy másik rendszert is, ha a telepítéskor már eleve ott volt! Tehát egy hétköznapi felhasználó úgy tudja az XP-tés a win7-et egymás mellé tenni, hogy először felteszi az egyik partícióra az XP-t, majd feltelepíti mellé a win7-et. Bootoláskor először mindig az újabban felrakott rendszer indul, tehát a win7 fogja betölteni a rendszerválasztóját. Csak a rendszerválasztót! Ha az XP-t választod akkor kitörli magát, és engedi indulni az XP-t, ami nem fog rendszerválasztót betölteni, mivel a win7 úgy lett megcsinálva hogy az XP "nem látja" operációs rendszernek.
Ha fordítva próbálod vagyis felteszed a win7-et, majd felteszed a másik partícióra az XP-t, akkor az XP átírja az MBR-t saját magára, de mivel a win7-et csak adatnak látja és nem operációs rendszernek, ezért nem ad lehetőséget rendszerválasztásra, hiszen nem lát másik rendszert!
Tehát Win7 mellé nem tudsz XP-t telepíteni másodlagos rendszernek, mert az XP fogja átvenni az irányítást, a win7 pedig eltűnik.
Amiket korábban leírtam, azokhoz a rendszerek behatóbb ismerete szükséges.
Ha mégis meg akarod valahogy oldani a dual-bootot úgy, hogy már fent van a win7, mert te ezt akartad!, akkor annak két módja lehet, amint azt már korábban is leírtam.
Vagy az XP rendszerválasztóját bírálod felül, és olyan partíciót bootoltatsz vele ami szerinte nem bootolható, vagy az XP által kisajátított gépet a win7 telepítőlemezével kijavítva visszaadod a win7-nek, majd a letöltött javítóprogrammal lehetővé teszed hogy a win7 "észrevegye" a mellé telepített XP-t.
Az XP-t internetezésre ne akard használni. Megoldható, de te biztos hogy nem fogsz bírni vele. Win7-el kell letölteni hozzá jó pár "cuccot" például régebbi verziójú Chrome-ot, hogy egyáltalán be tudj indítani egy aránylag működő böngészőt. A saját explorere még a Microsoft honlapjára sem képes fellépni, teljesen működés-képtelen.
Ezenkívül parancssori verzióból, rendszergazdai jogosultsággal ki kell adnod az IPCONFIG parancsot megfelelő kapcsolókkal, hogy átkonfigurálja a rendszert az IPv6 protokollra. És ez még csak a kezdet lenne. Ezután a .NET keretrendszert is cserélned kellene, úgyhoy ezzel ne próbálkozz.
Akkor marad a Win7. Úgysincs időm most már foglalkozni vele.
(Úgy értettem a rendszerválasztást mielőtt betöltene a Win7, amikor rögtön az első képernyő bejön, és tud az ember boot menüt indítani - nálam F2-vel - akkor lehet a rendszerválasztót is indítani - nálam F10-zel :D )
#14-15 vagyok:
A 3Dfx Interactive egy 2002-ben megszűnt gyártócég volt, az ő videokártyáiknak volt a drivere az, amit te most egy másik videokártyára próbálsz alkalmazni. Halott ügy.
Akkor volna esélyed, ha sikerülne beszerezni egy Voodoo kártyát. Szerintem felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!