Szeretnék egy filmből kiszűrni emberi hangot (mert arra van szükségem). Szóval háttérzajt, meg minden egyebet külön szeretnék a hangtól választani?
Kevert hang esetében ez nem megvalósítható, mert ott a beszéd, a zörejek, stb. már egyben vannak.
5.1-ról lenne szó? Ott elvileg könnyebb a dolog, mert a szöveg és a zene nem feltétlenül ugyanabban a hangcsatornában van. Ebben az esetben az 5.1-es hangot (pl. ac3-at, dts-t) szét kell bontani külön csatornákra, pl. 6 db wav-ra.
És ilyet mivel lehet csinálni?
(Csak, hogy meggyorsítsam picit a dolgot)
Köszönöm a választ! Ha nem 5.1, akkor nem is lehet megcsinálni, mert ez egy 85-ös VHS kazettáról lett kiírva? Azért kellett erről, mert a Star Wars 4. epizódjából Darth Vader régi szinkronhangját szeretném ráhelyezni az új filmre. Tudom, hogy nehéz, csak, hogy lehetséges-e?
Köszönöm a választ előre is!
Szia, első válaszoló vagyok:
VHS-szalagon analóg hang van, legjobb esetben is sztereó, de ha 85-ös a felvétel, akkor inkább sima monó. Az egy kevert hang, vagyis egy hangcsatorna tartalmazza a dialógot, a zenét, az effekteket, zörejeket, stb.
Be kell digitalizálni a filmet, pl. egy tvtuner kártyán keresztül, majd be kell rippelni a DVD-filemt is, ill. annak a hangját szét kell bontani 6 monó csatornára (ugye az 5.1-et). Kell egy videószerkesztő progi is, amivel az egészet össze tudod rakni.
A hangszerkesztés során a centerébe rakod be a bedigitalizált VHS hangját, majd ha kell, kicsit megkevered a többi csatornát is, de alapvetően a centerben legyen a régi hang. Ott nem számít, mi van még abban a csatornában, a többi miatt nem lesz domináns úgysem. Ezután a módosított hangcsatornákat kiexportálod, és összemuxolod őket egy 5.1-es hangfájlá. Egy DVD-szerkesztő progiban összerakod a képet és hangot, majd az egészet leszámolod DVD-nek és kész a cucc.
Én már sok filmet csináltam meg így DVD-nek, valódi 5.1-es hanggal, régi szinkronnal (pl. Robotzsaru, Halálos fegyver, stb).
Köszi nagyon a segítséged! Viszont lenne még egy kérdésem!
Milyen programok kellenek hozzá, és ha van egy kis időd, akkor azt is le tudnád írni, hogy ezekkel a programokkal hogyan kell elkészíteni a filmet? Bár ha nagyon bonyolult így leírni, akkor majd valahol utánanézek!
Előre is nagyon köszönöm, hogy már napok óta segítesz és válaszolsz nekem!
Hát ezt elmagyarázni elég bonyolult... én vágó vagyok, kifejezetten ilyen programokkal dolgozom, nekem ezért könnyű a dolog... amúgy nem muszáj mindenképp profi cuccokkal csinálni, az egyszerűbbek is megteszik.
A lényeg, hogy olyan progid legyen, aminek több hangsávja is van, 5.1-es hang esetében ugye 6 darab kell.
Meg persze nem árt, ha valamennyire értesz a videószerkesztéshez, bár abban sem kell kőprofinak lenni.
Értem!
Köszönöm a választ! Azért tudsz valami program nevet megadni? Már ha nem vagyok túl pofátlan? Köszi!
Egyébként még sosem csináltam ilyet, de ezt nagyon szeretném, szóval remélem sikerül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!