Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Most készülök Ubunturól...

Most készülök Ubunturól Windowsra váltani, megéri?

Figyelt kérdés

Valamint a másik kérdésem, hogyan tudom ezt megtenni?

A Microsoft oldaláról próbáltam letölteni a windows 11 -et, de soha az életembe nem használtam még Windows operációs rendszert. Valami exe fájlt tölt le de azt nem tudom hogy tudnám futtatni Ubuntun.

Állítólag sokkal több program érhető el a Windows 11 -re mint amin felnőttem Ubuntu. Ez igaz? Legfőképp játékra használtam a gépemet, annak elég gyenge. Hiába van 8 GB RAM -om és i3 -as processzorom, nem tudok semmi nagy játékkal játszani de állítólag ezzel a Windows 11 -el bármilyen steam -es játékkal fogok tudni játszani. Ez is igaz?

Tudom nagyon sokan használnak Windowst ezért is kérdezlek titeket, biztos jobban tudjátok mint én.

2021. dec. 5. 21:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A játékok platformtól függetlenül ingyenesek vagy épp fizetősek. (ingyenesből azért nincs túl sok a steamen sem ha jól tudom)

Ezért javasoltam a gamepass-t mert egy havidíjért cserébe kapsz egy rakás játékot, ami felhőszolgáltatáson keresztül akár online is játszható (tehát nem a te pc-den fut). Igaz, van egy kis késleltetés, és van akit ez zavar, de érdemes kirpóbálni havi 4000 körül van és 100+ játékkal "ingyen" játszthatsz. Ha nem jön be akkor lemondod az előfizetést és kész....

A windows pedig nincs ingyen: normál liszensz kb 40 ezer, de oem liszenszet lehet venni 2000-3000ft-ért. (ez alaplaphoz kötött és eu-ban legális).

2021. dec. 6. 10:39
 12/13 anonim ***** válasza:

Első körben szerintem nézz körül a Steamen, vannak jó játékok is ingyen, bár némelyik viszonylag erős gépet igényel, a kulcsvásárlást pedig neked kell eldöntened, mennyire fér bele.

Szerintem (pár évvel ezelőtti, több disztribet is érintő Linuxos próbálkozás után) szerintem a Windows jobb, kényelmesebben használható, nem különösebben erőforrás-igényes rendszer, de ez szubjektív. Bizonyos igényekhez jobb a Linux.

2021. dec. 6. 10:43
 13/13 anonim ***** válasza:
Én Linuxot használok minden gépemen, kivéve a cégesen, ott nem lehet. Sőt, újabban Vala nyelven írok kisebb programokat, ami kifejezetten a Glib-hez (GNOME) kifejlesztett nyelv, anélkül nem működik. Én szeretem a Linuxot, nagyon sok dologra nagyon jó, de én azt mondom, játékra pont nem. Ezért biztosan le leszek pontozva, de Windowson az Nvidia/AMD driverek, ha nem is sokkal, de valamivel nagyobb teljesítmény nyújtanak. Nézz összehasonlító videókat, sok játéknál látszik, hogy a Windows-os verzió valamivel több FPS-t produkál.
2021. dec. 6. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!