Aki virtuális gépet futtat, az mit csinál vele?
én különféle linuxokat és egyéb os-eket próbálok ki rajta
illetve alkalmanként ha valami Windows only programot kell futtatnom
Egyrészt jó gyakorlásnak. Nem kell több oprendszert telepíteni a gépedre, csak azért mert valamelyikkel kedved támadt ismerkedni.
Olyan dolgokat is kipróbálhatsz, amit a gépre telepített operációs rendszeren nem mernél.
Elsődlegesen akkor használom, ha mindenképp valami Windowsra írt szoftvert kell futtatnom, de a Wine nem bír vele.
Aztán arra is szoktam használni, hogy más oprendszereket próbáljak ki. Vagy arra, hogy kipróbáljak egy szoftvert, mielőtt élesben feltelepítem.
A munkahelyen meg virtuális szerverekhez használjuk. Tudom, hogy erre az ESXi, illetve a Hyper-V gyakrabban használt technikák, de ezt már jobban ismertem, és ami a lényeg: működik így is tökéletesen.
#6 ja közben az egyik gyászhuszár írt pmet, miszerint: "Elhisszük búmer!! Ja nem! 😱"
:)
Nekem külön van több gép, pl külön a router rendszer külön a vpn szerver van külön SSH login szerver ami jump pontként megy meg ilyesmi.
Jó mert lehet róla snapshotolni ha valamit elrontok restore
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!