Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Virtual boxban hogyan lehet...

Virtual boxban hogyan lehet engedélyezni, hogy lássa az usb-re dugott pendrivot?

Figyelt kérdés

Egy tiszta linux mint 19 van a gépemen, amelyen egy win 10 virtuális gép fut. Az egész háttere abból indult ki, hogy nem tudom feltenni a win 10-et az új laptopomra, mert nem található eszközillesztő hibaüzenettel megáll a folyamat.

Gondoltam rosszul lett kiírva a pendrive, hiszen linux alatt csak lemezképíróval tudtam kiírni a win-t. WoeUSB, unetbootin hasonlóan nem működött. Ezért most létrehoztam egy virtuális gépet, és telepítettem a rufust, letöltöttem a win 10 iso-t, de ott van már a virtuális gépen media create tools is.

Már csak az iso-t szeretném letölteni engedélyeztetni hogy a virtuális gép lássa a pendrive meghajtót és végre rendesen kiírni az iso-t. Ha így sem települ fel a win10 a laptopomra, akkor visszacseréltetem.

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..

Nekem csak usb 3.2 van a laptopomon, ami sajnos eléggé megnehezítette a dolgom.

#virtualis gép, pendrive
2021. júl. 26. 19:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

elindítod a virtuális gépet, majd bekell pipálnod az usb-t: [link] (generic mass storage épp itt)

vagy megkérsz valakit, hogy csináljon neked bootolható windows

vagy letöltöd a balenaetchert: [link]

jobb klikk rá -> tulajdonságok és az engedélyeknél engedélyezed, hogy futtatható/végrehajtható legyen, majd dupla kattintással is elfog indulni

2021. júl. 26. 19:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálom remélem jó lesz.
2021. júl. 26. 19:43
 3/7 anonim ***** válasza:
2021. júl. 26. 19:51
 4/7 A kérdező kommentje:

A kérdésben tartalmazott link tartalmazza a problémámat! Nem található eszközillesztő, és a HP 245 G8 -on nincs usb2 csatlakozó. Fogalmam sincs mit kezdjek a laptoppal mert nem tudok rátenni sem egy linuxot, sem egy windowst, mert illesztőprogram gondja van. Remélem win esetében csak azért írta ki a problémát, mert nem media tools-al írtam ki az iso-t.

Gyanítom, hogy MEGOLDHATATLAN problémával állok szemben.

2021. júl. 26. 19:55
 5/7 A kérdező kommentje:
Ha nem lesz jó csere lesz, ajánlom mindenkinek hogy SOHA SENKI ne vegyen HP 245 G8 típusú laptopot semmilyen körülmények között! Ugyanis ez a készülék nem képes kezelni linuxot megfelelően, sőt ha már egyszer törölted a windows-t soha az életben nem fogod tudni visszatenni! Mert ez gyári sz*r, amit csak így tudtak megoldani! Senkinek nem ajánlom!
2021. júl. 26. 20:15
 6/7 A kérdező kommentje:
Nekem nincs olyan opció a virtualoxban. Linux alatt megy a virtualbox és nincs nekem olyan. A szoftverkezelőben telepítettem.
2021. júl. 26. 20:33
 7/7 A kérdező kommentje:

Végül csak összehoztam! Virtualboxhoz egy kicsit kellett fórumoznom. Kellett egy plusz kiegészítő, de nem mindegy hányás verzió. Hozzá kellet rendelnem magam egy csoporthoz, utána engedélyeznem kellett a fájlok megosztásá. Kicsit el szórakoztam vele.

Végül ki írtam a telepítőt egy virtuális gépből. Sem a fentebb említett program, sőt még a rufus sem volt jó! Nálam kizárólag a mediacreator tools működött. Felraktam végre azt a nyamvadt win10-et, amit eszem ágában sem lett volna, ha a linuxhoz a kernel talál drivereket. Ez nem jött össze, szóval nagy nehezen, de visszaraktam a win-t.

Végül csak az volt a probléma, hogy rosszul lett ki írva az iso. Köszönöm a válaszokat.

2021. júl. 27. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!