Virtual boxban hogyan lehet engedélyezni, hogy lássa az usb-re dugott pendrivot?
Egy tiszta linux mint 19 van a gépemen, amelyen egy win 10 virtuális gép fut. Az egész háttere abból indult ki, hogy nem tudom feltenni a win 10-et az új laptopomra, mert nem található eszközillesztő hibaüzenettel megáll a folyamat.
Gondoltam rosszul lett kiírva a pendrive, hiszen linux alatt csak lemezképíróval tudtam kiírni a win-t. WoeUSB, unetbootin hasonlóan nem működött. Ezért most létrehoztam egy virtuális gépet, és telepítettem a rufust, letöltöttem a win 10 iso-t, de ott van már a virtuális gépen media create tools is.
Már csak az iso-t szeretném letölteni engedélyeztetni hogy a virtuális gép lássa a pendrive meghajtót és végre rendesen kiírni az iso-t. Ha így sem települ fel a win10 a laptopomra, akkor visszacseréltetem.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..
Nekem csak usb 3.2 van a laptopomon, ami sajnos eléggé megnehezítette a dolgom.
elindítod a virtuális gépet, majd bekell pipálnod az usb-t: [link] (generic mass storage épp itt)
vagy megkérsz valakit, hogy csináljon neked bootolható windows
vagy letöltöd a balenaetchert: [link]
jobb klikk rá -> tulajdonságok és az engedélyeknél engedélyezed, hogy futtatható/végrehajtható legyen, majd dupla kattintással is elfog indulni
A kérdésben tartalmazott link tartalmazza a problémámat! Nem található eszközillesztő, és a HP 245 G8 -on nincs usb2 csatlakozó. Fogalmam sincs mit kezdjek a laptoppal mert nem tudok rátenni sem egy linuxot, sem egy windowst, mert illesztőprogram gondja van. Remélem win esetében csak azért írta ki a problémát, mert nem media tools-al írtam ki az iso-t.
Gyanítom, hogy MEGOLDHATATLAN problémával állok szemben.
Végül csak összehoztam! Virtualboxhoz egy kicsit kellett fórumoznom. Kellett egy plusz kiegészítő, de nem mindegy hányás verzió. Hozzá kellet rendelnem magam egy csoporthoz, utána engedélyeznem kellett a fájlok megosztásá. Kicsit el szórakoztam vele.
Végül ki írtam a telepítőt egy virtuális gépből. Sem a fentebb említett program, sőt még a rufus sem volt jó! Nálam kizárólag a mediacreator tools működött. Felraktam végre azt a nyamvadt win10-et, amit eszem ágában sem lett volna, ha a linuxhoz a kernel talál drivereket. Ez nem jött össze, szóval nagy nehezen, de visszaraktam a win-t.
Végül csak az volt a probléma, hogy rosszul lett ki írva az iso. Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!