Linuxon a wine mennyire alkalmas játékok futattására?
"Gamingben biztos nem."
Abban nem, de csomó mindenben igen. Aki pedig nem játszik gyakran és/vagy nem a legújabb játékokat akarja folyton tolni, annak nagyon is jó a Linux. Nincs vírus, milliószor jobban testre szabható, nem kémkedik, nem erőltet rád semmit és sokkal jobban bánik az erőforrásokkal.
A lepontozás jogosan járt. A kérdés az, hogy:
"Linuxon a wine mennyire alkalmas játékok futattására?"
Windowsosok beugatása, hogy "nem értem, miért kell szennvedni", meg "windowsra felrakom oszt megy" nem válasz a kérdésre.
Azért durva ebben a kategóriában választ töröltetni.
Elmehettek a tudjátok hova a tákolt Linux-os xar megoldásaitokkal.
A Windowst soha nem tudjátok űberelni,mert egyszerűen a Linux nem cél platform a gameing számára.
A tizenév szhopás a Linux-szal és a kínkeserves félmegoldásokkal az tizenév szhopás,bármennyire se tetszik a töröltetett válasz.
Már úgy volt,hogy a Steam is kihajítja a Linux játék szekciót és nem görcsöl vele,mert egy a Windows-hoz képest szűk rétegnek felesleges felületet fenntartani és fejleszteni.
Az semmi utolsó, kiírtam hogy linux vs windows, aztán a linux hívők összezavarodtak és töröltették az egészet.
Azt hiszik hogy ha linuxban egy konzolparancsal felrakják a firefoxot, már ők az informatkus zsenik.
Ez annyira szánalmas.
#13 23:18-as válaszoló
Tudtad hogy a Steam Deck, amit a Valve fejleszt, játékra, Linux alapú lesz. Úgy látszik egy darabig maradnak a Linuxos játékok.
Kérdésre:
Olyan játékokkal lehet baj ahol valami extra DRM/Anticheat van, ilyen pl.: Denuvo, Microsoft-os DRM (Sea of thieves, Gears of War,…),… többi játék futtatása nagy többségben megoldható.
Gyakorlatilag?
Általában sehogy sem!
Régebben könnyen (manapság nehezen) megoldható volt indításkor operációs rendszer váltás. Mindegyikre azt rakott az ember, ami oda való volt.
"Azon kívül mégis miért lenne manapság nehezebb megoldani a dual bootot?"
Mert a kretén vindóz az első frissítésnél kiírtja! Pendrive-ról való indítás meg macerás.
"Mert a kretén vindóz az első frissítésnél kiírtja!"
Nekem nem irtotta. Igaz, marha ritkán indítok Windowst, de gyönyörűen megcsinálta a frissítéseket és a GRUB köszöni szépen, jól van. Mondjuk az is igaz, hogy mindkét rendszert UEFI módban telepítettem és az EFI partíció közös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!