2D-s rajzfilm készítésére az Adobe Animate vagy az Anime Studio Pro alkalmasabb?
Az, amelyiket megtanulod kezelni.
Személy szerint nekem az Anime pro jobban tetszett:)
Előzmény:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__..
Kb. bármelyik. A "2D-s rajzfilm" egy tág kategória, azt ingyenes, nyílt forrású alternatívákkal is megcsinálhatod.
Ezek csak "eszközök" a szaktudásod dönti el, melyikkel tudsz jobban előre haladni, illetőleg hogy melyik áll neked jobban kézre.
Mind a két fizetős programnak van próbaváltozata - letöltheted, kipróbálhatod - de nem vetném el az ingyenes alternatívákat sem.
Egyezzünk ki annyiban, hogy velem ellentétesen igyekeztél fogalmazni, de az érthetőség egyelőre cigányútra szaladt.
"Hobbiként szeretnék rajzolgatni egy kicsit, még nem tervezek a Disney babérjaira törni."
Ja, ja... a műkedvelő ügyeskedésre, felhőtlen bolondozásra valóban nincs is kézenfekvőbb módszer, mint az alkalmas ingyenes programokat eleve félredobni, és a sok fizetősből random választani valami profi programot, fene tudja, milyen sugallat alapján. Aztán, ha véletlenül kettőt rántottál elő egyszerre a bűvös fekete dobozból, akkor az egyiket gyorsan eldobni, mert másnak a saját, másféle céljaira kevésbé vált be; Hegylakóék is megmondták, hogy csak egy maradhat. Miértisne-alapon ez is akceptálható szempont -- ha így gondoltad az érthetőséget, ám legyen. Az animáció ezzel a frivol világlátással szemben viszont egy kissé ridegebb terep, inkább a programozásra hasonlít, amennyiben a célok igen pontos meghatározását igényli a kívánt eredmény érdekében. Azt a hétköznapi tényt meg általánossága miatt már kár is volna bármely diszciplínához kötni, hogy a szándékoddal ellentétes tevékenység (például az eszközök számának módszeres korlátozása) ritkán vezet annak maradéktalan teljesülésére.
De kár is ezen a kérdésen kifulladásig rugóznunk. Szerinted csak egy rajzfilmkészítésre alkalmas programmal (nyilván a legtökéletesebbel) érdemes foglalkozni, szerintem meg az összessel. Szerinted az én nézetem érthetetlen, szerintem a tied. Te úgy véled, énnekem az fájdalmat okoz, ha te nem akarsz jó rajzfilmet készíteni a drágán megvásárolt egyetlen programoddal, én meg nem értem, miért kéne ezzel foglalkoznom. A szmájlikból ítélve a hozzászólásaidat mulatságosnak találod, én nem különösebben. Ekkora véleménykülönbséget nehéz lenne áthidalni; Haladj a magad útján, jó lesz az úgy, aztán ne felejts el néhanapján bemutatni legalább egy-egy részletet a filmjeidből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!