(Amatőr szinten) most ismerkedek a Sony Vegas videószerkesztő programmal, és a renderelésnél elakadtam. Az AVCHD, az milyen típusú formátum? Alant a megjegyzésben részletezem a problémámat.
Fontos lenne, hogy egy már megszerkesztett anyagot renderelni tudjak, méghozzá az eredetivel megegyező formátumban, felbontásban.
A bemenő, eredeti film 1920x1080-as felbontású mp4-es formátumban van, 16:9-es képaránnyal, frame rate: 23.976 FPS.
Viszont nézve a renderelési lehetőségeket, a szoftver mp4-ben csak 480-as és 720-as változatot ajánl fel, ami rosszabb minőségnek tűnik az eredetihez képest. Egyedül ezt az AVCHD változatot találtam, ami talán megfelelő(?)lehet az 1920x1080 alapján; ez viszont - gondolom - nem mp4.
Az lenne a FONTOS kérdésem, hogy most mit tehetek?
Sokat jelentene, ha tudna valaki segíteni... Az eredetihez hasonló képminőséget szeretnék.
/Gépkompatibilitás miatt sajnos csak ezt az egy, régebbi verziószámú szoftverváltozatot tudom használni./
Nagyon szépen köszönöm!
Letöltöttem a képet, köszi.
Egy kérdésem lenne még.
Ennek a bizonyos virtuális memória felszabadításnak van valamilyen következménye? Netán jár valamilyen hátránnyal? Mi történne, ha átállítva maradna a rendszerhasználat?
Az mp4 720 is HD formátum (render using CPU only), nyugodtan mmegpróbálhatod, jó lesz a kimeneti fájl minősége, és kompatibilis minden rendszerrel és eszközzel.
Az AVCHD lejátszásához speciális szoftver (PlayMemories Home®) szükséges.
What is the difference between the AVCHD format and the MP4 format? [link]
Esetleg még a SVP11 újratelepítése?
Ha úgy sem megy, nincs több ötletem, talán a support segíthet: [link]
Csak Mpeg-2 beállításban hajlandó elindulni, ami nem tudom, hogy jó-e; mindenesetre így HATALMAS méretű fájlméretet csinál az eredetiből: m2t HDV 720-30p néven, amivel aztán a WMP lejátszó sem igazán tud mit kezdeni. :(
Egyáltalán MIÉRT NEM működik a renderelés a megadott beállítással? Én is az mp4-et próbálgattam, mindhiába.
Segíts, kérlek! Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!