Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik a legjobb tömörítő...

Melyik a legjobb tömörítő program?

Figyelt kérdés
Olyant keresek, ami nem csak pár megával kevesebb helyet foglal, mint az eredet file, hanem jelentősen lecsökkenti a méretét!
2010. szept. 2. 14:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Túl jelentősen nem lehet lecsökkenteni veszteségmentes tömörítéssel. Ha filmről, zenéről, képekről van szó, akkor azokat igen jól lehet tömöríteni (bár a minőségük ezáltal romlik, filmre, zenére FormatFaktory (kimeneti beállítások) képre pedig valamennyi képszerkesztő pl PhotoScape, PhotoFiltre, GIMP...), azonban futtatható állományok, dokumentumok és hasonlókat nem lehet nagyon tömöríteni, én ehhez 7zip programot használok:

[link]

2010. szept. 2. 15:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A tömörítés mértéke leginkább NEM a tömörítő programtól, hanem a tömörteni kívánt adat milyenségétől függ.

Szöveget például nagyon jól lehet tömöríteni. Wav-formátumú zenét már sokkal kevésbé, mp3-at pedig gyakorlatilag egyálalán nem, az már amúgyis tömörítve van. Ami nem tömöríthető, mert eleve tömörített: divx/xvid/h.264 avi, és a legtöbb filmformátum (bár MPEG1/2 még tömöríthető valamennyire), mp3, flac, ape (tömörített zenék), jpeg/png/gif képek. Némelyik játék textúrái eleve tömörítettek (Quake3), míg mások nem annyira(Colin2).

Viszony jól tömöríthető: wav (60-70%-ra), a legtöbb dokumentum (.docx, .xlsx), bmp képek.

A legjobb tömörítést elvileg az ún. Uharc nevű program tudja, de iszonyat lassú. Egy zip vagy rar-hoz képest viszont alig tud jobbat. Mondjuk ha zip tömörít 10%-ot, akkor ez 12-t.

2010. szept. 2. 15:23
 3/5 dominik.ballo válasza:
Én szerintem a winrar az elég jó.
2012. szept. 26. 13:45
 4/5 Serious07 válasza:
nekem olyan tömörítő kellene ami lecsökkenti a képek méretét jelentősen csak nem tudom melyik az és h hol találom meg? pl egy 300 megát lecsökkenteni 25 megára vagy hasonló
2013. ápr. 4. 23:26
 5/5 filo1963 válasza:

Sziasztok!

A dátumból ítélve régi a kérdés, de nekem most lett időszerű uez a probléma és elméletileg működni kellene, úgy, ahogy kérdezik.

Egyszerűen nem értem.pl. Nekem azért lenne fontos, mert kb. 50 Mb híján már nem fér rá egy lemezre (túl írás kilőve) és így gáz. Kipróbáltam az összeset + a Hamster free archivet, Total Commandert is, de szinte semmi különbség az adat mennyiség között,(tehát valóban semmi értelme csomagolgatni, mint ahogy többen írták is, pedig valami trükknek lenni kell és létezik is. (remélem nem lesz off,ezért nem írom, hogy melyik csomaról van szó) de csak így tudom érthetően leírni,de nem értem az összefüggéseket már napok óa csak kínlódok).

Szó szerint értsd ezért írom most, konkrét saját példa. Adott egy Torrent 12.25 GB ebben kép, mp3,txt minden féle file. Kicsomagolva 40 GB lett ezt írja is az oldal, tehát semmi meglepő. Mivel találtam hozzá pár kiegészítőt kb. 1 GB.-i anyagot, így ki és most újra beakarom csomagolni,de alig lesz kevesebb 40 GB-nál pedig, szinte uarról a csomagról van szó. Ja és csak 1* volt csomagolva (tehát nem csomag a csomagban 5*).Tudom 12.25 GB daraboljam 4.7 v 8.5 + 1 GB a 3.lemezre.

Pedig úgy tudom, hogy a magyar informatikusok a legképzettebbek, vagy csak vidéken másképpen működnek a programok?! Kíváncsian várom az ésszerű magyarázatokat és problémámra a megoldásokat.

2014. júl. 23. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!