Kell aktiválnom az új laptopomra telepített eredeti Windows Vistát?
Figyelt kérdés
Új laptopot vettem, mivel a réginek tönkrement a merevlemeze, és törlődött róla az operációs rendszer, ami egy eredeti, jogtiszta, általam vásárolt Windows Vista volt. Az új laptopomra fel lett telepítve a korábbi gépemen használt Windows Vista. Már egy hete használom az új gépet. Remélem nem kell aktiválni.2010. szept. 1. 22:01
11/24 A kérdező kommentje:
A szóban forgó operációs rendszer egy Windows Vista Home Basic, amit egy számítástechnikai szaküzletben vettem még a régi gépre, több mint két éve.
2010. szept. 1. 23:36
12/24 A kérdező kommentje:
És OEM Software...
2010. szept. 1. 23:38
13/24 A kérdező kommentje:
Vagyis vehetek egy újabb Windows cd-t, mert aktiváláskor a mostaninak a termékkulcsát nem fogja majd elfogadni, mert a használhatatlan, teljesen kimúlott gépemen is ugyanaz a lemez volt feltelepítve? Hát ez nagyon elkeserítő
2010. szept. 2. 00:36
14/24 bp1985 válasza:
Am benne is van a licencbe, hogy 1 gépre telepíthető. Tölts le egy win7-et. Nem ér meg 30 ezret egy oprendszer. Otthonra főleg nem.
15/24 anonim válasza:
Próbálj meg egyezkedni a Microsoft Magyarországgal, Budapest, III. kerület, Záhony utca végében van a Grafisoft parkban. (Auchan és a gázgyári lakótelep között). 34-es BKV busszal megközelíthető. Egy próbát megér.
16/24 anonim válasza:
Fölösleges bemenni hozzájuk, ezt írtam már korábban is. Feltelepíted a Vistát a hozzá tartozó kóddal. Aktiválod interneten, ha engedi. Ha aktiválódik, semmi gond nincs. Az esetek nagy többségében nem lesz gond, 2-3 aktiválást szokott engedni a M$. Ha nem tudja aktiválni interneten, akkor válaszd a telefonos aktiválást. Ha az automatával való beszélgetés nem vezet eredményre, akkor kezelő. Neki el kell mondani, hogy a laptopod, amivel a Windowst vetted (elvileg nem vehettél volna külön csak OEM Windowst! ne mondd el, hogy külön vetted) elromlott, és javíthatatlan lett, újat kellett venni. Ilyenkor általában törlik a korábbi aktiválásokat, és lehet majd aktiválni. Ez mind elintézhető az országban bárhonnan egy ingyenes telefonhívással (06-80-2AKTIV), fölösleges ezért a M$ Magyarországhoz kikecmeregni.
17/24 anonim válasza:
Ja, de most nézem, hogy azt írja a Windowsod, hogy aktiválva van. Akkor semmi gond nincs, mert már az internetes aktiválás is megvan. Nem fog mégegyszer előjönni az aktiválás.
18/24 anonim válasza:
Én bementem, mert nem jutottunk telefonon semmire, a végén sikerült aktiválni. Balesetben összetört a laptopom, másikat vettem, de nem tudtam aktiválni a feltett Windows-t.
Vittem a gépet, ott helyben megcsinálták.
19/24 A kérdező kommentje:
Ha megnyitom ezt: Vezérlőpult - Rendszer és karbantartás - Rendszer; akkor ott azt írja ki, hogy: A Windows aktiválva van.
2010. szept. 2. 19:51
20/24 A kérdező kommentje:
Ennek ellenére ijesztget itt egy ismerős, hogy lehet, hogyha letelik a 30 nap, akkor megint aktiválni kell, és akkor majd nem fogadják el, merthogy az előző gépemen ugyanaz a lemez volt feltelepítve. Na de könyörgöm, azon a gépen most nincsen semmilyen operációs rendszer, a merevlemezről minden törlődött.
2010. szept. 2. 19:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!