Van egy régi pentium d 2 mag 2 szál 3.0GHz processzorom 8gb ddr2 rammal milyen operációs rendszert érdemes rárakni?
"esetleg a windows 10 is felmenne e rá?"
Igen.
"mi támogatja még a windows 7-est bőngészők frissítései vagy vírusirtók ilyesmik vannak e még rá"
Igen.
Az XP-vel és a Vistával már vannak gondok, de Win7-re simán találsz antivirust, böngészőt, Office-t, miegymást. Sőt, a legtöbb játék is elfut rajta, bár azért csúcskategóriás 1-2 éves játékokkal ne próbálkozz ezen a gépen.
"milyen operációs rendszert érdemes rárakni?"
Én Linux Mint Mate-t tennék rá, de ez én vagyok, ami nekem tetszik, az nem biztos, hogy másnak is tetszene. ;)
Win 10 iszonyat lassú lesz vele, még a 7 sem igazán ajánlott, de azért bőségesen jobb mint a 10 egy ilyen régi procihoz.
Netburst alapu proci... amúgy sem számít erőgépnek, mellé meg rnegeteg utasításkészlet is hiányzik belőle.
van egy ilyen procim, 3GB RAM-al (régi laptop): [link]
simán használható rajta a windows 10, igaz nem nyüstölöm, szóval hosszútávon nem tudom milyen
"Egy ismerősömnek E8400 procival meg 8gb rammal láttam működő windows 10-et el lehetett vele lenni de itt ott nyögvenyelős volt pl bejelentkezés induláskor,vagy néha a youtube videóknál vagy mikor csinált valamit leginkább a processzor terhelődött és ezért volt lassú."
Téged idézlek. Az E8400 sokkal gyorsabb proci mint akár a leggyorsabb Pentium D... Innentől meg na, annál sokkal rosszabbra száímthatsz mint amit a 8400-al láttál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!