"A lemezegység valamilyen hardverhibája miatt a Windows nem indítható. A megadott rendszerindító lemez nem olvasható." ? Részletek lent. IGEN HOSSZÚ!!
Van egy winchesterem, amire fel lett telepítve egy win7, majd talán egy Linux (már nem emlékszem, de partíció van róla (vagy csak volt? - később megérted)) és nemrég XP-t telepítettem fel. A win7-et nem használom és a Linux-ot se (ha egyáltalán fen van/volt), ezért gondoltam, hogy törlöm ezeket a partíciókat. Semmi adat nem volt rajtuk, tehát nekiálltam a "Linux"-nak nevezett partíciót törölni - még egyszer: nem emlékszem már, hogy van-e telepítve linux op.rendszer vagy előre hoztam létre a partíciót számára vagy megszakadt a telepítés. Talán néhány mp múlva újraindult a gép, majd a következő felülettel fogadott, miután próbálta betölteni a rendszert:
A windows xp logo helyett ez a felület jön fel. ((A képernyő egyébként teljesen látható amikor belépek a felhasználói fiókba, tehát ezzel csak itt szokott probléma lenni.))
F8-ra elő tudtam hozni ezt a felületet: [link]
Csökkentett módban és Legutolsó helyes konfiguráció-ra kattintva szintén a már linkelt kép jelenik meg. (A többit nem próbáltam még, de nem fűzök hozzá nagy reményeket.)
Ezek után pendrive-ról winXP-t akartam boot-olni, de szintén ez a felület fogadott. Azért akartam "boot-olni", mert azt gondoltam, hogy ott teljesen eltávolíthatom a nem szükséges partíciókat, ami talán megoldaná a problémát. Azt is gondoltam, hogy mivel 1 partíció eltávozott (ha ugyan már törölte valóban), ezért annak a helyére ment a másik, az XP. De semmit sem látok, mert nem jutok el a boot-ig.
Még annyit, hogy egyszer nem az első képet, hanem ezt dobta fel: [link] (viszont a ctrl+alt+del-re ismét az első kép jött elő)
És még annyit, hogy mindig a win xp tölt be kérdés nélkül (ezt később megtudtam, hogy így van, mert hamarabb kellett volna az xp-t telepíteni, de ez mindegy is szerint.)
BIOS-ba nem tudok belépni, mert használtan vettem a gépet és bios jelszót nem kaptam hozzá.
Jogos, csak 16 GB! :)
Az egész partició úgy rossz, ahogy van. Ezért kellene egy legalább 300 GB (pl.: [link] a gép ismeretének hiányában ez csak egy durva keresés) lemezre áttenni a D és F adatait, és az összes partició törlésével újratelepíteni a rendszert a fent leírtak alapján.
Se böngészőt, se wi-fi-t nem telepítettem fel rá, ezért készült így a kép.
Értem, köszönöm szépen válaszaid és a linket is!
OK, akkor majd lesz valami... :)
Windows XP-t használ? Ajánlunk egy gyors és biztonságos böngészőt hozzá 2021. július. 31. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!