Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excelben van ilyen függvény?...

Excelben van ilyen függvény? Tudok valahogy erre szűrni?

Figyelt kérdés

Adott egy sokezer soros táblázat, adott oszlopban szavakkal vagy random karakterkombinációkkal.

Szeretném leszűrni csak azokat a sorokat az adott oszlop alapján, ahol a szavakban vagy karaktersorban egyetlen betű sem ismétlődik.

(Tehát szűrje ki az "alma" szót a két A betű miatt, de maradjon bent a "körte", mert annak minden karaktere más.)

A lényeg, hogy olyan szavak maradjanak a sokezerből, amelyekben nincs ismétlődő betű.

Meg tudom ezt tenni? Melyik függvénnyel?

2021. aug. 16. 20:01
 1/1 anonim ***** válasza:

Csak excel jöhet szóba?

(Lehet azzal is meglehet oldani - őszintén szólva elég régen használtam és akkor is általában csak adatábrázolásra - de én másképp csinálnám.)

Ha nincs kifejezett oka annak, hogy excelt használj: kimenteném az adatokat pl sqlite-ba és úgy (nekem) egyszerűbb lenne.

vaaaagy

sima csv és python-ban (vagy ami szimpatikus) írni rá egy szkriptet.

De ez csak egy ötlet, szóval ha jön egy excel guru aki megmondja a tutit, akkor úgy is csinálhatod, de tekintettel a sokezer sorra, én megfontolnám, hogy valami hatékonyabb módszert válasszak erre a feladatra.:)

2021. aug. 16. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!