Excelben a legegyszerűbb =SUM függvény összeadás helyett 0-át mutat, miért és hogy lehet megoldani?
Neten kerestem rá megoldást, egyesek azt írták, hogy az Excel ilyenkor szövegnek gondolja a számokat és át kell állítani. Nos, felül átállítottam Általánosról a Szám-ra és ugyanúgy fennáll a probléma. Esetleg máshol kellene?
Olyat is írtak, hogy körkörös hivatkozás van és ezért nem csinálja. Nos, megnéztem az összeadandó cellákat, direkt a két legegyszerűbb számmal néztem és csak számadatok vannak beléjük írva, függvény nem.
Mi lehet a gond?
Itt elérhető a konkrét Excel file teszteléshez.
Szerintem azok nem számok, bár nem töltöttem le, de nem jobbra igazít, ami számoknál alap.
Ha =szám(ellenőrzendő cella) hamis-at ad vissza, akkor az nem szám. Próbáld ki.
A gond szerintem a , és . jelek. Ha egynél kijavítod és jó lesz, akkor összesnél cseréld ki, amire a keres/cserél menüt szoktam használni.
1. Gondoltam rá, egy másik file-ban átállítottam vesszőre is és úgy sem működött.
2. Hamist ad vissza. Vajon miért? Az amerikaiaknál amúgy tizedes pont van, nem vessző, ezek szerint nekik is ezt kellene használniuk?
3. Érdekes, ha így cseréltem ki a pontot vesszőre, úgy működik. Ez oldotta meg, köszönöm!
Maga a számérték van tárolva, amikor megnyitod a táblát, akkor neked magyart rak oda, de neki meg amerikait (szeritnem).
A gond akkor van, ha pl: webről bemásol valaki egy táblát és ott nem magyar tidedeselválasztók vannak ..
"A gond akkor van, ha pl: webről bemásol valaki egy táblát és ott nem magyar tidedeselválasztók vannak"
Pont ez történt. Google finance táblázatot másoltam be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!