Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik pst vegyem meg az xbox...

Melyik pst vegyem meg az xbox mellé használtan?

Figyelt kérdés

Van egy régi xbox 360om, rghzott, nem akarok tőle megválni, egyrészt csak azon megy a kinect, másrészt jó az, ha van tartalékba egy konzol, amin bármelyik letöltött játék játszható

Viszont nem megy rajta a net, mert rghzott, xbox live ezért nincs és a letöltött játékok nem frissülnek, ezért pl a minecraft még a régi dizájnnal fut.. utánanéztem és nem tudom máshogy megoldani a problémát.

Szóval arra jutottam, hogy veszek egy használt konzolt, és ha már van egy xbox, akkor lehetne a másik ps. Alapvetően elég keveset tudok az egészről, csak egy normális netes minecraftot akarok összehozni a gyereknek, meg fortniteot, hogy játszhasson a barátaival.

Néztem, az xbox one árak és a ps4 árak kb ugyanott vannak, 40-50 körül. Ti melyiket vennétek? Mivel másabb a ps?

2021. aug. 16. 08:38
 1/8 anonim ***** válasza:
56%
Egyiket sem. Ha van rá kereted, akkor inkább egy Xbox series s-et.
2021. aug. 16. 10:20
 2/8 A kérdező kommentje:

Keret lenne rá, de egy éppen csak 7 évesnek nem veszek ilyen drága holmit csak úgy(nincs ünnep, sőt ez inkább két ünnepes ajándék). Mire odáig jut, hogy aktívan kellene is neki, meg majd kijön 3 újabb, addigra a series s elavult lesz.

50ig szánok arra, hogy tudjon az osztálytársaival bohóckodni a minecraftban, mert már oviban is több gyerek játszott, de mind csak egyedül.

2021. aug. 16. 14:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Az Xbox one is 8 éves. 7-8 évenként jön egy új modell, ezt tavaly adták ki, még 7 évig biztos használható. Addigra 14 éves lesz, ha vigyáz rá, nem üti, nem csapkodja, akkor szerintem megveheted.
2021. aug. 16. 14:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen? Azt hittem van belőlük Fat, e, meg s(előzőekből tuti, láttam a hirdetésben). Mindig kiadnak egy újabbat, ami kicsit menőbb.
2021. aug. 16. 14:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Azok extrák. Nagyobb tárhely, több RAM, stb. De az alap modell is nagyon erős. Nézzél meg egy tesztet.
2021. aug. 16. 14:57
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Próbálok összedobni pár hasznos gondolatot

1, A Playstation 4 jóval népszerűbb gép mint az Xbox One, viszont mint a Minecraft, mind a Fortnite fut mindenen és lehet játszani bárki mással bármilyen más gépen. Akikkel játszana azoknak milyen gépük van? Ez akkor lehet érdekes ha később más játékok is szóba kerülnének, mert ott nem garantált a közös játék ha nem ugyanaz a konzolgyártó.

2, Mind az Xbox Oneból mind a PS4ből van egy fat model ami a legrégebbi és legnagyobb batár kinézetű. Ezek nyilván a legolcsóbbak cserébe. Mind az Xbox Oneból, mind a PS4ből van egy (S)lim model ami kisebb és kicsit többet is tud. Mind az Xbox Oneból, mind a PS4ből van egy profiknak, 4K TVhez szánt változat Xbox One X és PS4 Pro. Ezek jóval erősebbek, de jóval drágábbak is.

3, az XBO és a PS4 már kifutó generáció és bár egyelőre jönnek rájuk játékok ez nagyon hamar (1 éven belül) megváltozhat (a világban jelenleg dúló chiphiány áll a háttérben). Az új generáció az Xbox esetében a Series X(4K) és S(1440p) és a PS esetében a PS5(4K). A Series X és a PS5 elég húzós viszont a Series S az "meglehetősen" (110e) olcsó újgenerációs géphez képest. Emiatt szokták ajánlani, igaz, hogy többe kerül mint a régiek, de jövő biztos. Mind a PS5 mind az Xbox Series lejátssza az előző generáció játékait (PS4 és XBO értelemszerűen). Ha most veszel gépet nem vagy jó helyzetben, mert a régiek szerintem nagyon drágák ahhoz képest, hogy elavultak az újak meg még jó darabig nem lesznek olcsóbbak.

4, Az új Xboxokon és Playstationokon kvázi NINCS KALÓZKODÁS. Az Xboxokat soha nem törték fel, PS4en vannak eredmények, de csak bizonyos játékokat futtat és a játékok nagy része nagyon támaszkodik az online funkciókra ezért ott is gyakorlatilag csak az eredeti vásárlás terjedt el. Emellett jó tudni, hogy az Xbox One S All Digital verziójában és a Series S összes változatában nincs lemezmeghajtó vagyis csak netről lehet hozzá venni dolgokat.

5, Mind Xboxon mind Playstationon ingyenes a Free to Play játékok multija (pl Fortnite), de fizetős minden más multi (pl Minecraft). Xboxon az Xbox Live, Playstationon a PS+ a szolgáltatás neve, kb 20e forint egy évre.

6, Az Xbox One / Series gépeket a Game Pass miatt szokták még ajánlani. Ez egy

előfizetéses szolgáltatás. Több mint 350 játékkal lehet korlátlanul játszani amíg az előfizetés tart. Rendszeresen új játékok kerülnek bele amik kb egy évig maradnak bent, kivéve a Microsoft saját játékait amik örökre (köztük a Minecraft). Az első három hónap új tagoknak 300Ft, így ki lehet próbálni veszteség nélkül. Két előfizetési kategóriája van:

A, Xbox Game Pass (havi 3000Ft) - Ebben benne van a 350+ játék korlátlan játéklehetőséggel egyjátékos módban

B, Xbox Game Pass Ultimate (havi 4200Ft) - Ebben benne van a 350+ Xbox játék, az Xbox Live előfizetés a multihoz, egy 250+ játékos (Windows10) PC katalógus és az xCloud amivel lehet streamelni a játékokat mobilra vagy számítógépre.

[link]

2021. aug. 17. 11:51
 7/8 A kérdező kommentje:

Nahát, 200 körül láttam az xbox seriest, a 100 jóval barátságosabb, viszont mivel most kezdi a sulit, fogalmam sincs, milyen gépe lesz azoknak, akik játszanak.. Valamiért úgy gondoltam, hogyha online játszanak, nem számít, milyen konzolról, mert az új játékok már össze tudnak kapcsolódni psről meg xboxról.. Azt tudom, hogy az egyik haverjának régi PSe van, de vele már nincsenek jóban. Akkor azt hiszem karácsonyra megkaphatná az új xboxt, ha csak ennyibe kerül, biztosan abból lesz több az osztályban.

Köszönöm a hasznos választ:)

2021. aug. 17. 12:00
 8/8 anonim ***** válasza:

Az Xbox Series X ajánlott ára 185e forint, a Series S-é 114e forint. Mivel súlyos hiányok és gyártási problémák vannak a vírusnak köszönhetően ezért a Series X és a PS5 hiánycikk. Emiatt ha lehet is kapni akkor jóval drágábban. Series X esetén 200tól 230ig(!) látni még hivatalos viszonteladóknál is.

A Series Set nem érinti ez annyira mert azt direkt kisebb pénztárcákhoz tervezték és egyelőre a fanatikusok vásárolják fel a készleteket, akik az erősebb gépekre hajtanak. Emiatt többször láttam Series Set 110ért is és biztosan tudsz venni majd (bár karácsonykor ki tudja mi lesz).

Nézd meg a hivatalos oldalt, de legfőbb különbség a nagy testvérhez (SX) képest, hogy ez a konzol elsősorban HDTVhez (1080p) vagy 1440ps monitorhoz készült (TVk nem igazán vannak olyan felbontásban). Természetesen 4K TVhez is csatlakoztatható, de a kép nem lesz túl éles, főleg ha agy a képátló. Emellett csak 512GBos tárhelye van ami a valóságban olyan 360GB szabad helyet jelent. Mondjuk a Fortnite és a Minecraft pont nem fogja elfoglalni az összes helyet (a kettő összesen nincs 30GB szerintem), de később lehet szükség taktikázásra. Ha net elég gyors akkor törölni és letölteni egy lehetséges egy opció. Minden Xbox játék összes mentéséről kb 10 percenként automatikus biztonsági másolatot készít a rendszer a háttérben online kapcsolat esetén, így soha nem veszik el akkor sem ha letörlik a játékot. Ez nem igényel semmilyen előfizetést. A géphez lehet kapni egy 1TBos kiegészítő SSDt ami ugyanolyan gyors mint a belső, de egyelőre méregdrága. Ami jobb - ha abszolút nincs hely - az bármilyen, legalább 128GBos és USB3as háttértár (HDD vagy SSD). Azok már elég olcsók. Oda is lehet letölteni és tárolni játékokat. A Series játékokat csak a belső SSDről lehet futtatni, de a régebbieket bárhonnan.

Sajnos a cross-platform play nem alapvető és a legtöbb játékban még mindig nincs, vagy ha van is akkor PCvel, mert ha valaki Playstationnel akar ilyet csinálni akkor fizetnie kell a Sonynak (csak azon az egy platformon).

2021. aug. 17. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!