A windows 10-et nem tudom egy Lenovo Ideapad 3-15ITL6 laptopra telepíteni?
Adott a fent említett új, operációs rendszer nélkül vásárolt laptop egy 240 gigás M.2 SSD-vel. A bios az ssd-t látja. Gyárilag nem volt particionálva, úgyhogy létrehoztam egy ntfs particiót és aktívvá tettem. A telepítőt a Microsoft MediaCreationTool-al készítettem usb pendrive-ra. A telepítő elindul és amikor ki kellene választani, hogy melyik meghajtóra telepítse a windowst, az ablakban egyetlen meghajtó sem látható. Egyedül a Frissítés és az Ilesztőprogram gombok aktívak, a többi inaktív. Ha az illesztőprogram gombra kattintok előjön egy ablak, hogy nem talál illesztőprogramot a meghajtóhoz. És itt meg is áll a tudomány, mert be lehetne tallózni a meghajtót, de nincsen sehol.
Hozzáteszem, hogy az SSD a boot menüben sem látszik.
A biosban szinte semmit sem lehet állítani, még a bootsorrendet sem, olyan primitív(olcsó laptop).
Ha valakinek van valami ötlete, megköszönném.
A Bios-ban nézz körül!
Legacy/UEFI
Secure Boot
Pedig ez egy tipikus hibajelenség...
Megpróbálkozhatsz a Rufus-szal csinálni egy telepítőt. Ott tudod állítani az UEFI/Legacy módot.
Vagy felraksz egy minimál win7-et (hálózat azért legyen), és itt a frissítést választod:
Megoldódott a probléma. Ha valakit érdekel, ez a video segített:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!