Miért nem olvassa ezeket a fileokat a videoszerkesztőm?
Van DVR 16-ból és már 17ből is végleges, miért bétát használsz?
Hibát dob a DVR amikor be akarod tölteni a filmet/hozzáadnád a timelinehoz vagy egyáltalán nem csinál semmit?
Már elegem van a telepítgetésből én DVR 14 el kezdtem aztán a 16 egy régebbi verziója fel sem ment a win10 gépemre aztán később találtam ezt a beta publicot örültem hogy nem dobta le a win10 .
A szituáció mindig ugyan az , látja a fájlt be is tudom húzni a timelinra de nem képes beolvasni a képkockákat . Pár másodpercig 5fps el akarja lejátszani aztán meg is áll a kép közben a file hossza az ott van az látszik a timelinon. Szerkeztheted húzogathatod meg a hang is ott van alatta de képkockák nincsenek.
Még a régebbi VLC playerrel is letudtam játszani ezeket tehát egy vicc hogy a davinci nem tudja miközben direkt a kamerához adták. Kénytelen vagyok Blenderben újrakonvertálni 24fps é és elmenteni aviba hogy bevegye a DVR De ott meg buksz mert csak avi jpeg be tudom megnyitni , ez a DVR nem is látja az avi raw ot.
Egyébként észrevettem hogy hemzseg a hibáktól ez a davinchi , pl a gyorsbillentyűk nem működnek ,hiába definiálsz magadnak újakat azok se működnek . Persze van ami működik de nagyon nem olajozott.
Milyen kamera milyen RAW felvétele? Hány FPS-sel?
Meg amúgy milyen géped van?
blackmagic pocket 4k kamera és tök mindegy hogy mov vagy raw ban van , ha alacsonyabb a felvételi fps mint a lejátszási akkor ezt csinálja . Ha nagyobb tehát pl 25/24 vagy 120/24 akkor nincs gond tehát lassított felvételeket be tudja olvasni. De egy 5/24 es felvételt tehát amikor gyorsított felvételt készítesz azt nem.
A PC nek semmi köze hozzá mint írtam még egy szutyok média lejátszó is le tudja játszani ezeket a fájlokat. De elég erős gépem van másképpen a többi normál 24fps fájlokat se tudnám szerkeszteni ,renderelni, gradelni. Ráadásul a 16 magos rizen cpu t nem is használja a DVR mert nem lehet ilyet beállítani neki így csak egy régi quadro 620k gpu dolgozik de arra elég hogy fullhd 24fps t proxy nélkül színezve stabilizálva 24fps el realtime vissza tudom nézni. Nagyobb felbontások már csak felezett ,negyedelt proxival lehetségesek .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!