Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik videószerkesztő program...

Melyik videószerkesztő program legyen?

Figyelt kérdés

jellemzői:

- ingyenes

- nem bonyolult, nem túl komoly

ezeket szeretném vele csinálni:

- videóból vágni ki részt

- kivágott videórészeket, vagy komplett videókat összefűzni

- szöveget írni videóba (magyarázat)

- hanganyagot tenni a videó alá (utólag)

köszönöm az ajánlásokat.

2021. júl. 10. 15:09
 1/8 anonim ***** válasza:
15%
Sony Vegas
2021. júl. 10. 15:16
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyik videószerkesztő ugyanannyira bonyolult. Da Vinci Resolve, Kdenlive..

A Kdenlivehoz van elég hosszú magyar tutorial is ( bár elég idegesítően beszél benne a tag :D ).

2021. júl. 10. 15:16
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
Openshot, KDEnlive.
2021. júl. 10. 15:43
 4/8 A kérdező kommentje:

da vinci resolvet töltöttem most le, de reméltem lesz olyan egyszerű program is amihez nem kell majd tutorialt néznem, hiszen elég alap dolgokat szeretnék csak a videóval csinálni..

plusz da vinci letöltése valóban inygenes, kiegészítő dolgok viszont már fizetősek benne..

az angol nyelvű tutorial nekem tökéletes

2021. júl. 10. 15:57
 5/8 anonim ***** válasza:

Shotcut-ra nézz rá. Távoktatás alatt családban több embernek ajánlottam, akik tanítottak és videókat készítettek (egyetem), mindenki rövid idő alatt megtanulta az egyszerű vágást (1,5 óra ne legyen kidobva, ha hibásan oldott meg egy feladatot, hangzavar esetén aláírás).

Amiket írtál azt mind tudja.

2021. júl. 10. 22:33
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

Egy másik kérdésnél ma valaki enkódert keresett a Shutcuthoz. Ha egy videóvágóban nincs beépített hardveres encoder támogatás az gyakorlatilag vágásra alkalmatlan. Ott van pl a Corel Videostudio 2020, ami amúgy tök korrekt kis cucc lenne, de a GPU adta lehetőségeket csak papíron tudja kihasználni, mindent a processzorral rendereltet ami lassúvá és használhatatlanná teszi. Se OpenCL se Cuda támogatás nincs.

2021-ben azok a videóvágók amik nem tágmoatnak CUDA-t, OpenCL-t, QuikSync-et, VCE-t és NVENC-et azok használhatatlan hulladékok.

2021. júl. 10. 23:12
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
#6 Shotcut támogatja a hardveres encoder használatát. Egy checboxot kell bepipálni és kész.
2021. júl. 10. 23:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Ehh és tényleg. Akkor visszavonom, akkor a másik kérdésnél a kérdező volt láma :D
2021. júl. 10. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!