Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Régi lassú pc, windows újratel...

Régi lassú pc, windows újratelepítés, 8.1 vagy 10 legyen a befutó?

Figyelt kérdés
Régéi quad core proci, 4 gb ddr2 ram, sima hdd, szóval egy ócskavas. Csak netezni használom, de már ott is szét laggol az egész. Pénzt nem akar költeni rá, újratelepítés talán megoldja megint kicsit a lassúságot.

2021. júl. 29. 08:25
A kérdező szavazást indított:
8.1
10
17 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
86%
Linux Mint
2021. júl. 29. 08:33
 2/17 anonim ***** válasza:
95%

Linux Mint

És nem kell hogy a háttérben a vírusirtó terhelje a rendszert. A update is csak akkor fut ha kéred. :)

2021. júl. 29. 08:34
 3/17 A kérdező kommentje:
életemben nem használtam még linuxot :D
2021. júl. 29. 08:42
 4/17 anonim ***** válasza:
92%
4gb rammal meg ezzel a procival nem fogja megoldnai a lasssúságot egyik se,jól írják az előzők, valami Linux kell rá, főleg ha csak netezésre használja, de valami Steam linuxos játékkal akár még játszhat is, attól függ milyen videókártya van benne.
2021. júl. 29. 08:44
 5/17 anonim ***** válasza:

Én igen, és valóban kicsit máshogyan működik, mint a Windows, de nem olyan erőigényes, mint a Windows, és átlag felhasználásra tökéletes lehet.

Erre a gépre (Régi proci, régi ram (DDR2), hdd) én nem raknék Windowst, vagy legalább a HDD-t kicserélném egy SSD-re.

2021. júl. 29. 08:45
 6/17 A kérdező kommentje:
laptomomban azt csináltam, vettem bele ssd-t, azzal szakít rendesen a windows.
2021. júl. 29. 08:53
 7/17 A kérdező kommentje:
azért az újrarakás segített... bár ez gondolom megint csak pár hétig lesz érezhető max, amíg belakja magát a rendszer
2021. júl. 29. 11:57
 8/17 anonim ***** válasza:

Sajnos igen.

Melyiket raktad rá végül?

8.1-et, vagy a 10-et?

2021. júl. 29. 12:00
 9/17 A kérdező kommentje:

10et, ahhoz van licenszem :)

aztán lehet az lesz veszek használtan egy ssd-t hozzá.

Viszont amit észrevettem, hogy akkor kezd nagyon belassulni, amint elkezdek torrentezni pl piratesbay-ről, lehet bányásznak a gépen vagy valami hasonló..

ezentúl csak az ncore.

Amúgy belegondolva csak 15 éves lassan ez a gép... egész jó teljesítmény ez, hogy jóformán minden kihúzta eddig, a vga-t kivéve

2021. júl. 29. 12:04
 10/17 anonim ***** válasza:
Miért nem 7? Stabil, nincs nagy rendszerigénye. Nekem van egy régi laptopom dupla magos procival és 4GB RAM-al, amit munka közben szoktam használni filmezésre, zenehallgatásra és youtube-ra. Nyilván nem egy villám a cucc, de jelentősen gyorsabb a 7-el, mint a 10-el.
2021. júl. 29. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!