Üdv! Van egy 5,25 GB-os fájlom (film) és sima DVD-re írnám ki. Régebben a Nerot használtam, most valamiért nem működik. Tudtok olyan progit ami besüríti DVD-re?

A fent ajánlott két formátum video fájloknál ultra cumi, mert eleve nem tudod közvetlenül lejátszani kitömörítés nélkül. Ahhoz meg megint a gépre kell majd másolni.
Másrészről, a video fájlokat nem lehet hatékonyan tömöríteni veszteség mentes eljárásokkal. Így ezekkel nem fog sikerülni.
Először is tisztázd le magadba, milyen formátum kell. Ha olyan amit bármilyen régi DVD lejátszó is kezeli tud, akkor konverter progi kell.
Mivel én már évek óta nem foglalkozok optikai lemezzel, én is csak a Google -re hagyatkoztam, pl.:
De hátha tud valaki ennél jobb programokat is.
Nahát nem értették amit írtam...
Normál DVD-re volna szükség, csak sajnos nagyobb.

Te se értetted, akkor amit válaszoltam.
Linkeltem egy szoftvert. Az megoldja.
Ha nem felel meg, Google: "avi to dvd converter free"

A sima dvd csak 4,3GB
Vegyél a boltban 8GB DVD-DL lemezt.

Én még mindig használok optikai lemezeket. A filmeket azokon még mindig jobb tárolni (mégha nem is olcsóbb), mintha winchester-eket kárhoztatnék ilyen szomorú sorsra, azokat a sűrűbben változó adatokra, inkább.
De én régóta a filmeket is Blu-Ray-re (javarészt 25GB, ~23.1GB, de vannak 50GB-osak is) mentegetem, a filmek minőségétől függően, akár 20, akár 40 film is rámegy egy lemezre, és ha jól emlékszem van vagy 60... :-) Már külön programot is írtam ezek rendszerezésére, tehát pár percen belül már ott pörög a film, amit meg akarok nézni.
De ha a kérdezőnek még a Dual-Layer-es DVD sem OK, akkor tényleg marad a film-butítás, vagy konverterrel, ahogyan azt már előttem is írták, vagy akár egy képernyő-felvevővel, pl. OBS (amiben persze beállíthatod a felbontást, így a méretét is be tudod folyásolni), miközben teljes képernyőn megnézed a filmet, fel is veszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!