Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen számítógépes játékokkal...

Milyen számítógépes játékokkal játszanak manapság a fiatalok?

Figyelt kérdés

Szeretnék jobban bele menni a számítógépes játékok világába de mivel sajnos egy PC-s játékot sem ismerek így segítséget kérnék.

Szeretnék majd a későbbiekben venni ilyen gamer számítógépet, setupot hogy szabadidőmben is kihasználjam és játsszak.

Még csak gyűjtögetek ezért is ha mondanátok egy átlagos árat amiből egy korrekt gamer asztali számítógép kijön azzal már előrébb vagyok.

Olyan játékokat keresek amiket még úgy fizikális CD formában lehet megvenni akár boltokban vagy online rendeléssel mivel nincs olyan kártyám sajnos amivel tudnék máshonnan is rendelni így könnyebb is lenne nekem.

Lány vagyok ezért valami csajos játékok is jól jönnének de bármi lehet igazából, szerepjátékok, fantasy, lövöldözős, autóversenyzős minden.

Viszont az újabb játékok mellett szeretnék még régebbi nosztalgia játékokkal is játszani amiket még meg lehet online találni mint commander keen, words rescue, prince of persia stb típusú játékokat is. Ezekkel órákig elvoltam kis koromban.

Laptop nekem eleve hasztalan, mivel itthon mindig egy adott helyen van a mostani laptopom sosem viszem át máshova ezért is jobb ha asztalim lenne.

Néhány fontos dolgot még szeretnék megjegyezni, hogy szeretném ha személyre szabható lenne azaz tudnék rá tenni mozgó képernyő kímélőket talán még mozgó hátteret is de a háttér lehet végülis sima. Mostaniban ez nem opció mivel nincs rajta windows, venni meg nem tudok hozzá még de ez a laptop eleve már a végét adja. Jó lenne ha csendes lenne mivel én sokszor hajnalban meg este vagyok fenn és gépezek így jó lenne ha nem porszívó zajos lenne. Szeretnék bele ilyen világítós ventilátorokat talán azok amiket ilyen setupokban látok. Monitorban nekem lényeg, hogy széles legyen és ne tipikus régi kocka alak és ilyen éles HD képei legyen. Egeret, fejhallgatót, billentyűzetet azokhoz értek azért így azokat már kinéztem és elmentettem így a gép meg a monitor kellene igazából. Nem értek semennyire a hardveres kifejezésekhez, hiába adnátok olyan oldalt ahol összehasonlítja a dolgokat nekem sajnos kínai. Nincs számítógépes ismerősöm sem sajnos, aki van az lehet akkor nem fog ráérni olyan rég beszéltem vele. Nagyon sok lenne így az elvárásom egy gamer számítógéppel szemben? Árban tudom láttam sok kérdést itt mielőtt kérdeznék én is, de úgy nagyjából elég egy árkategória.

És ezek mellett természetesen mindennapi internet böngészésre is használnám, főként videó és film nézésre is.

Köszönöm ha segítesz!

24l vagyok.

2021. júl. 2. 16:40
 1/5 anonim ***** válasza:
52%

"Még csak gyűjtögetek ezért is ha mondanátok egy átlagos árat amiből egy korrekt gamer asztali számítógép kijön azzal már előrébb vagyok."

Fogadj meg egy tanácsot, és a közeljövőben inkább konzolt tervezz. A PC-k egyes alkatrészei brutális áron mennek jelenleg, és senki sem tudja, hogy vissza fognak-e még térni az észszerű árak.

"Lány vagyok ezért valami csajos játékok is jól jönnének de bármi lehet igazából, szerepjátékok, fantasy, lövöldözős, autóversenyzős minden."

Kezdésképp történetközpontú játékokat ajánlanék. Life is Strange széria, Heavy Rain, Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls, stb. Aztán lesz lehetőséged válogatni, csak nézz szét a boltok kínálatában, pláne mivel minden platformra más és más ajánlott címek vannak.

"Viszont az újabb játékok mellett szeretnék még régebbi nosztalgia játékokkal is játszani amiket még meg lehet online találni mint commander keen, words rescue, prince of persia stb típusú játékokat is. Ezekkel órákig elvoltam kis koromban."

Akkor a KotOR I és II (TSLRCM mod ajánlott) neked való lenne. Régi játékok, de nagyon élvezetesek. De jó választás lehet a Prince of Persia: The Sands of Time, Warrior Within, Two Thrones (újra)játszása is. Ezen felül van még a Mafia, a régebbi GTA-k, Mass Effect...

A géphez pedig direkt nem írnék javaslatokat, mivel mint írtam, elég horror árak vannak most, plusz nem tudjuk, mennyit tudnál erre szánni. Ha meg írunk neked egy 2 millió forintos listát, lehet játék helyett szívrohamban lesz részed.

2021. júl. 2. 16:59
 2/5 anonim ***** válasza:
33%

hol laksz? ha nagyobb városban, akkor menj be ilyen boltba és kérdezz körben mennyiért tudnak ilyet összerakni neked (bár az elszállt videókártya árak miatt a gamer laptopok most jobb ár-érték arányban vannak!)

esetleg használt gépet is kinézhetsz magadnak

a kártyás fizetésre meg az is lehetséges opció, hogy szüleid, párod, ismerős kártyájával fizetnél és készpénzben adnád neki oda (steamen csak leárazva vegyél! inkább nézz szét a többi oldalon ahol jóval olcsóbban tudsz venni játékokat!)

csajos játékok terén meg inkább olyat keress amit élvezel, pl sokan simseznek, de GTA-znak is csajok közül, sőt van aki Fortnite/PubG-t tolta/tolja

2021. júl. 2. 17:34
 3/5 A kérdező kommentje:

köszönöm!

Budapesti vagyok amúgy.

2021. júl. 2. 17:40
 4/5 A kérdező kommentje:

Fogadj meg egy tanácsot, és a közeljövőben inkább konzolt tervezz. A PC-k egyes alkatrészei brutális áron mennek jelenleg, és senki sem tudja, hogy vissza fognak-e még térni az észszerű árak.

konzol meg valahogy nem jön be.

még ha nem is gamer számítógép de sima asztali gépet vennék akkor.

írtam is hogy internetezésre is használnám meg filmezésre.

Ha meg írunk neked egy 2 millió forintos listát, lehet játék helyett szívrohamban lesz részed.

írhattok nyugodtan mivel már tudom magasban vannak az árak de éveket meg nem akarok várni sőt még akkor is az lesz hogy várj még 1-2 évet most is szóval ja.

2021. júl. 2. 17:43
 5/5 anonim válasza:

Ha singleplayer (egyjátékos) játékot akarsz játszani többnyire akkor inkább konzolt ajánlok neked, mert az olcsóbb is, és a grafika is szép.

Én inkább singleplayer játékokat játszok, ezért játszok konzolon.

Multiplayer játékot inkább pc-n szoktam, bár nem sokat játszok velük mert hamar ideges leszek és hamarabb megunom, mint pl egy jrpg-t vagy egy hack 'n slash-t, vagy egy horrort.

Bár a játékok platformtól is függenek, pl a Valorant az csak pc-n van, vagy a Ghost of Tsushima egy playstation exluzív, vagy a Super Smash Bros Ultimate csak a Nintendo Switchen van.

2021. júl. 5. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!