Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem látszik az oldalszeg...

Miért nem látszik az oldalszegély alul?

Figyelt kérdés

Egy A4-es lapra teszek egy alapbeállításokkal rendelkező oldalszegényt (vagyis 24 pt mindenhol) Wordben (Office365), és mikor ki szeretném nyomtatni, már az előnézeten látszik, hogy az alsó szegély lemarad. Kinyomatva pedig ez meg is valósul.

Próbáltam a margókkal játszani, hátha az a probléma, de nem jött be. Esetleg a lapot kellene jobbat bedugni, vagy a nyomtató (HP DeskJet 2630) nem tudja már kezelni a lap alját?

2021. jún. 13. 15:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Állíts alsó margót.
2021. jún. 13. 15:25
 2/6 A kérdező kommentje:

Azt hiszem rájöttem a problémára.

Nyomtatás előtt feldobja azt a hibaüzenetet, hogy a szakasz oldalhatára a nyomtatható területen kívülre esik.

2021. jún. 13. 15:27
 3/6 anonim ***** válasza:
A nyomtatóknak van egy minimális margószélessége, azaz nem tudnak egészen a lap széléig nyomtatni. Ha túl keskeny margót állítasz be, akkor "egy vagy több margó az oldal nyomtatható részén kívül esik" hibaüzenetet dob fel. Állítsd át szélesebbre.
2021. jún. 13. 15:40
 4/6 A kérdező kommentje:
Növeltem a méretét, de még mindig nem jó.
2021. jún. 13. 15:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor nézz szét a nyomtató beállításai között. Keress olyant a lapbeállítások körül, hogy méretezés (A4 - álló) > majd oldalhoz igazítás.
2021. jún. 13. 16:43
 6/6 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon sok olcsó nyomtató nem tud mit kezdeni a lap aljával.

Legtöbb esetben a legalsó 3-5 cm-es "sávba" mar nem tud nyomtatni.

2021. jún. 13. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!