Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Szerintetek kárt tett a...

Szerintetek kárt tett a szoftverek szélesebb körű használata?

Figyelt kérdés

Példa: UNIX és hasonló

Elvárták hogy az ember értsen hozzá de cserébe (szerintem) nagyon egyszerű és elegáns rendszer tud lenni. Emellett nagyon könnyen lehet használni egy kis tapasztalat után.

Véleményem szerint ma már sok dolgot túlbonyolítunk, talán azért hogy elsőre könnyebb legyen használni, a haladóbb felhasználó dolgát megnehezítik.

2021. máj. 29. 22:15
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

"(És oldd meg ugyanazt 50-szer akkora energiabefektetéssel.)"

[link]

"Persze, tudom, téged igazából nem ez zavar. Hanem az, hogy már nem érezheted különlegesnek magad, aki jókor volt jó helyen, és így véletlenül hozzáférést kapott az egyetemi gépteremhez, amihez csak az emberek elenyésző töredékének volt szerencséje. Ez zavar téged. De tudod: nem ettől lesz valaki különleges. Lehetnél az, de ahhoz nem keseregned kéne, hanem fejlődnöd. Mármint érdemben fejlődnöd, és nem úgy, hogy te bizony meg tudod azt oldani 6 sornyi parancs beírásával, amit Julcsa néni megcsinál két kattintással"

Alaptalan netes pszichoanalízis, nem tudhatod hogy fejlődök-e máshogy is. Ez csak az egyik a sznobságaim közül.

Nem érzem különlegesnek magam, legalábbis ebben. Bárki használhatja ugyanazt az oprendszert mint én, nem is kell hozzá sok agy.

Van amit Julcsa néni megcsinál két kattintással, de van amit órákba telne megcsinálnia pár parancs helyett. Lásd: fent linkelt.

"Ott (is) van az óriási hiba a gondolatmenetedben, hogy te kizárólagosságot feltételezel. Azt feltételezed, hogy egyetlen operációs rendszer létezik, amiben mindent csak egyetlen módon lehet végrehajtani."

Nem feltételezem azt, ne adj a számba így mondatokat. Nem egy jó megoldás van, de számomra ez az ideál, elfogult vagyok.

"Ez pedig a legbutább kijelentés volt mind közül."

Ellenben használ az ember közösségi médiát, okostelefont és még sorolhatnám.

[link]

2021. máj. 30. 01:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Ne is haragudj, de tenyleg nehez komolyan venni a mondandodat.

Valamiert azt gondolod hogy az emberek nem erdemlik meg a szamitogepeket, de bezzeg te, aki aztan nem ijed meg a parancssortol, te majd megoldasz mindent vmelyik BSD shell-ben.

Korlatolt techno-sznob vagy, tudod is magadrol, de szerencsere az IT szakemberek zome nem ilyen, ezert is tud fejlodni ez az iparag. Hiaba vagysz a nagy szakmai egyetertesre (marmint hogy mindenki veled ertsen egyet), a valosag bizony maskepp mukodik.

2021. máj. 30. 02:19
 13/13 A kérdező kommentje:

"Hiaba vagysz a nagy szakmai egyetertesre (marmint hogy mindenki veled ertsen egyet), a valosag bizony maskepp mukodik."

Én nem vágyok egyetértésre, megmaradok kisebbségnek. A kérdést azért tettem fel, mert kíváncsi vagyok mások véleményére a témában.

"Valamiert azt gondolod hogy az emberek nem erdemlik meg a szamitogepeket"

Megérdemlik, én nem vetem meg az otthoni számítógépeket.

Szerintem pl. az okostelefon az egyik fő túlzás, munkára nem nagyon alkalmas/hasznos eszköz.

"de bezzeg te, aki aztan nem ijed meg a parancssortol, te majd megoldasz mindent vmelyik BSD shell-ben."

Nem nézem ki az emberek szájából a GUI-t. Azért használok 90% parancssort, mert nekem sokkal rugalmasabb és egyszerűbb. Ismétlem: a GUI nem gonosz dolog, csak szerintem a legtöbb dologhoz túlbonyolítás.

Érdekes volt olvasni hogy mit gondoltok, de nekem mindjárt aludnom kell szóval jó éjszakát!

2021. máj. 30. 02:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!