Újraindítaskor kékhalál?
Üdv!
Egy pár napja a gépem kékhalállal szenved. Újratelepítettem a gépet, volt egy extended memória diagnosztika is, ott nem volt semmi baj. A friss telepítés után is, amint újraindítottam a gépem, a betöltés közben kélhalált kapok.
Amint bekapcsolom a gepet, ismet kékhalál.
Van valakinek ötlete, hogy mitől lehet ez?
Konfigod?
Driverek?
Hőmérsékletek?
Minden megfelel annak, hogy a rendszert futtassa. Több éve használom már így. Most kezdte el. Hőmérsékletekkel minden rendben van.
Annyit ír most a non page default area uzenet helyett ,hogy bad system config info.
Ez a hibakód azt jelzi, hogy probléma adódott a számítógép beállításjegyzékével, és vissza kell térned egy korábbi konfigurációhoz.
Kapcsold ki a számítógépet a főkapcsoló gombot nyomva tartva, majd kapcsold vissza. Amikor megjelenik a gép gyártójának emblémája, kapcsold ki megint a gépet. Ismételd a folyamatot, amíg meg nem jelenik a várakozási idő.
A következő képernyőn válaszd a Hibaelhárítási lehetőséget, majd válaszd a speciális beállítások lehetőséget > a rendszer visszaállítás elemet.
Válassz egy rendszergazdai fiókot, és írd be a jelszót. Kattints a Tovább gombra.
Ezután válaszd ki, hogy melyik visszaállítási pontra szeretnéd visszaállítani a gépet. Válaszd a legutóbb ismert helyes konfiguráció lehetőséget.
Ha továbbra is kék halál van, vagy nem áll rendelkezésre visszaállítási pont, akkor állítsd alaphelyzetbe a gépet.
HDD ellenőrzés, SMART adatok...
ha jól sejtem lesz pár hibás / gyenge szektor.
#6 magatol nem kavar be, csak ha te csinaltal rosszul valamit
nem csak memoria de hdd es ssd es alaplap is lehet hibas, no meg kabelek is
esetedben kiprobalnam amire te elece gondolhattal, hdd nelkul
ha ugy se jo akkor masik ssd vel vagy a proba vegett a hdd vel (adatok lementhetok vannak rajta?)
Es igy kiszurheted jo e valamelyikkel
ha nem akkor rosszabb, alaplappal meg kabelekkel szorakozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!