Miért nem működik a hangfelvétel egy külső hangkártyáról (Sweex SC016) Windows 10 op.rendszerrel?
Adott egy Sweex SC016 külső hangkártya. Windows 8.1 op.rendszeren működött a hangfelvétel, de átváltottam Windows 10-re és ezen nem lehet felvenni. Töltöttem le hozzá Windows 10-es drivert, ami fel is ismerte a hangkártyát. Amikor a Vezérlőpultba be megyek a Hangba, azonbelül a Felvétel fülre, látom, hogy ott van a Mikrofon, viszont amikor belebeszélek nem látom a jobb oldalon levő szintezésen a zöld csíkot (beállítottam alapértelmezett kommunikációs eszköznek). Szerintem valamiféle kompatibilitás hiba van. Mi a megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Felvevőprogram látja?
A kék line-in működik?
Hmm, ha kifele működik, akkor befele is kéne hogy menjen, a kompatibilitási gondok nemigen szokták az ilyen alapvető működést befolyásolni.
Szóval azt mondod, a line bemenet működik. Talán csak ki kellene választani a megfelelő bemenetet a programban, már persze ha megjelenik a listában.
Illetve még az lehet, hogy a hangkártya bemenete le van némítva alaphelyzetben, de ezt a Windows hangbeállításokban lehet ellenőrizni.
A program beállításaiban már megnéztem korábban, az a mikrofon van kiválasztva!
A hangbeállításoknál is néztem mindent, de rendben voltak a dolgok. Pontosan hol kellene megnéznem, hogy a hangkártya bemenetele le van némítva alaphelyzetben?
A windows hangbeállításokban ahol a hangerőket is lehet állítani, ott lesz a némítás is. Illetve szokott még lenni valahol a speciális beállítások között egy erősítés csúszka, amivel +30 dB-t lehet rajta tolni.
Audacityben próbáld végig a DirectSound, WASAPI módokat, hátha valamelyik működik.
Valami alapzajt jelez a zöldség, vagy abszolút semmi?
Ja, az tudom, hogy hol van. Ha minden igaz korábban már végig néztem ott minden lehetőséget és nem volt lenémítva se.
Mindegyik módot próbáltam: MME, Direct Sound.
Amikor elindítom a felvételt, veszi, csak nincs semmi hullám, a kék vonal a jobb és bal oldalon 0 dB marad.
Nincs valami olyan frissítés, amivel az op.rendszerem egy részét kicserélem egy Win 7-es illesztőprogramra? Vagy virtuális gépen működne a hangfelvétel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!