Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van olyan program, ami a...

Van olyan program, ami a hangfelvételt szöveggé alakítja?

Figyelt kérdés
Online oktatás alatt egy egyetemi tanár podcastet tölt fel, és azt kell meghallgatni, lejegyzetelni. Tavaly is volt vele órám, és szóról szóra muszáj mindent leírni, mivel a vizsgán pont a kis részleteket, lényegtelen dolgokat kérdezi. De nagyon fárasztó a podcastet hallgatni, mivel rohadt gyorsan beszél, ledarálja az egész anyagot, hosszú, összetett szakszavakkal fejezi ki magát, én meg alig győzöm írni. Nagyon sűrűn vissza kell hajtanom akár 5x egy mondatot, mert mire elkezdem gépelni, ő már a másik mondatot kezdi, és még a rövidtávú memóriám is teljesen összezavarja, hogy mit hallottam 3 másodperce. Viszonylag gyorsan tudok gépelni, két kézzel írok, tehát nem egy ujjal pötyögtetem, még is az 1,5 órás előadásból 3-4 óra lesz, mire kidolgozom. Nagyon sokat segítene, ha lenne egy ilyen program, amelyik felismeri a hangot, és le is tudja gépelni, mert már az idegeim pattognak, hogy a tanár ebben éli ki a rap vágyait.
2021. jan. 26. 06:03
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan rosszul beszél, akkor nem lesz program, ami megérti.
2021. jan. 26. 06:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Vannak ilyen programok, de lassan, tagoltan kell nekik beszélni, hogy megértsék, amit mondasz. Az egyetemi "darálást" szakszavakkal együtt sajnos semmi nem fogja megérteni.

Kitartást.

2021. jan. 26. 08:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez annyira jellemző a hibátlan és színvonalas felsőoktatásunkra... Még véletlenül sem a TUDÁS átadása, és a szakirányú gondolkodás fejlesztése lenne a fő cél, ááá, dehogy... Hanem az, hogy a tisztelt tanerőnek lehetősége legyen a beteges frusztrációit kiélni.

Én egyszer azért kaptam elégtelent matematikából (!!), mert a drága adjunktus úr szerint a szóhasználatom, és a jelölésrendszerem jobban hasonlított a kötelező irodalomban használthoz, mint az övéhez. De akiről harmadévan kiderült, hogy nem tud osztani, azzal semmi probléma nem volt. Most akkor csodálkozunk, hogy a felsőoktatásunk híre olyan, amilyen?

Na, mindegy...

Léteznek ilyen szoftverek, a probléma csak az, hogy ez a technika még eléggé gyerekcipőben jár.

2021. jan. 26. 08:17
 4/4 tabaki ***** válasza:

Próbáld meg lelassítani a felvételt, például Audacityvel:

[link]

Hatás → Tempó változtatása...

A „Változtatás százalékban” ablakocskában adjál meg mínusz értéket, pl. -50. Így már követhető lesz, vagy legalábbis jól fogsz szórakozni... De egyéb tisztogatással is kísérletezhetsz benne, és a végén talán még átalakítható állapotba is hozhatod. Az utóbbival kapcsolatban nincsenek tapasztalataim, keress rá, hátha találsz valamit:

[link]

2021. jan. 26. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!