Ebayen biztonságos megvásárolni a vegas pro 16 editet?
Tisztázzunk valamit, amit sokan rosszul tudnak, hogy Vegas esetén éppen hogy van nem tudom, nézz utána kérdező honlapjukon ott kell lenni.
A legtöbb szoftver licence a vásárlóhoz kötött, nem átruházható, nem továbbadható (kivétel viszonteladó, de ők nem eBay-en árulnak). Azzal hogy ilyen helyen vásárolsz valószínű működő kódot kapsz, de a szoftvered nem feltétlen lesz legális. Ha licenc szegés útján jutsz a szoftverhez ugyan olyan illegális mintha letöltenéd vagy feltörnéd. Példa: lopott autót megveszel pénzért a tolvajtól, megállít a rendőr, hiába mutatod a számlát ha lopott vagy (aktuális) hiába találsz védetségi igazolványt a földön elhagyva nem használhatod mert nem neked szól.
Én mindig ezt szoktam javasolni (előre leszögezem hogy a letöltést NEM promotálni szeretném ezzel):
Ha eBay-ről vennél kulcsot inkább töltsd le, mint valami szürke piacot támogass. Biztos működik, egyértelmű az eredete (lopott), nem érhet “meglepetés”.
Ha nem gond az ár. Vedd meg hivatalosan, az oldalukról.
Ha túl drága. Várj még viszonteladó (vagy a gyártó) leértékeli. (Vegas esetén pl.: humblebundle)
"Ha eBay-ről vennél kulcsot inkább töltsd le, mint valami szürke piacot támogass. Biztos működik, egyértelmű az eredete (lopott), nem érhet “meglepetés”."
Összes ilyen letölthetős vacak trójais szóval akkor sokkal rosszabb lenne a helyzet. Eredetit megveszem és azt töltöm le mert abban nincs kártevő. Enebán volt fent de elkapkodták sajna... Talán nyáron lesz leárazás megint
Előtte lévő sorban benne van hogy "a letöltést NEM promotálni szeretném ezzel".
Annyi a mondandóm hogy nézd meg a licenc szerződést, ha át lehet ruházni, újra el lehet adni,... akkor gondolkozz egyáltalán eBay/"Eneba"-n (ezt nem ismerem, de gondolom valami key resell oldal) ha a licenc NEM engedi az újraárusítást, átruházást ugyan olyan mintha loptad, letöltötted volna NEM a kulcs teszi legálissá a szoftvert (legtöbb szoftver esetén nem engedélyezett az átruházás, Vegas-t NEM olvastam, NEM ismerem).
btw rengeteg olcsóbb/ingyenes alternatíva van, az átmeneti időre amíg nem lesz olcsóbb, miért nem használod azokat? Lehet megtetszene valamelyik és akkor az olcsóbb árat is megspórolnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!