MKV - MP4 Fájlméret - Mitől függ?
Van több MKV fájlom, közel 1 óra hosszúak. Meglepően nagy mérettel rendelkeznek azokhoz képest, amiket idáig szoktam letölteni. Igaz, hogy mp4 formátumba töltök, de most mkv-ban volt elérhető. Hozzá teszem, hogy az én videó-minőség követelményeim korántsem nagyok, a rossz minőséghez vagyok hozzá szokva. Lehet, hogy a képernyő / gépem se tudja nagyon feldolgozni a jobb minőségűeket.
A kérdés tehát az, hogy mik befolyásolják a videó méretét, ha veszünk ugyanolyan hosszú videókat? És ezeket VLC-ben vagy Avidemux-ban vagy Format Factory-ban tudom csökkenteni?
Előre is köszönöm a hasznos válaszokat!
Bitrátát meg tudod nézni az információknál. Van amikor túl nagyot állítanak be 20 Mb/s-t pl. VLC-ben nézd meg. Persze a felbontás is számít.
Csökkenteni csak konvertálással tudod változtatni, sokáig tart, és minden konvertálás ront a minőségen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!