Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik az a Linux bash program...

Melyik az a Linux bash program ami színesen kiírja a mappaszerkezetet és fájlméreteket?

Figyelt kérdés

2017. szept. 16. 17:24
1 2
 1/12 savanyújóska ***** válasza:
Szerintem az ls-re gondolsz, azt hiszem az la is valami ilyesmi, mindenesetre ls -h-ból baj nem lehet!
2017. szept. 16. 17:29
 2/12 A kérdező kommentje:
nem, azért ennyire alap programot ismerek:)
2017. szept. 16. 18:42
 3/12 A kérdező kommentje:
a happy tree friends címkét nem én írtam be, én simán a tree progit írtam oda, omg...
2017. szept. 16. 18:43
 4/12 anonim ***** válasza:

Az ls -h csak felsorolja, mi van a mappában. Amire az előző gondolt, az az ls --help.

Faszerkezetet nem tudtam kihozni belőle.

2017. szept. 16. 19:45
 5/12 anonim ***** válasza:

Az ls-ben a --color kapcsoló felel a színezésért:

" --color[=WHEN]

control whether color is used to distinguish file types. WHEN

may be `never', `always', or `auto'"

[link]

De van a tree parancs is, ami könyvtárszerkezetet ír ki fastruktúrában, annak is van -C kapcsolója:

"-C

Turn colorization on always, using built-in color defaults if the LS_COLORS environment variable is not set. Useful to colorize output to a pipe."

[link]

2017. szept. 16. 20:12
 6/12 A kérdező kommentje:

nem tudom mi a neve de az biztos hogy kiírta a könyvtárméretet és szépen fa szerkezetben kiszínezve a legnagyobb mappáktól lefelé a legkisebbig.

nem az ls, mondom.

a tree-t csak beírtam kulcsszónak,

2017. szept. 16. 23:03
 7/12 anonim ***** válasza:
2017. szept. 17. 13:47
 8/12 anonim ***** válasza:
...Bár a könyvtárméret nem stimmel, ez pont nem a tartalom méretét írja ki. (előző voltam)
2017. szept. 17. 13:49
 9/12 anonim ***** válasza:

Ezt próbáld ki:

tree --du -h

2017. szept. 17. 13:53
 10/12 A kérdező kommentje:

Szerintem valamikor apt-get -tel feltettem, de régen, a bach history-t nem lehet valami leafpad-be kirakni és abban megkeresni miket telepítettem?

Nem tudom benne lesz-e még, vagy mekkora a bash history mérete.

2017. szept. 19. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!