Zeneszerkesztésnél az effektek sorrendje mennyire számit?
Figyelt kérdés
Az effektlanc sorrendje miben befojasolja az adott sav hangzasat? Van aki szerint a compressorral, van aki szerint az eq-val kell kezdodjon!
Es mivel kell, hogy lezarjuk?
2021. máj. 15. 22:28
1/11 anonim válasza:
Ezt mindenki másképp csinálja, ez is hozzájárul ahhoz, hogy egyedi hangzásod legyen. Persze van egy tudományosan meghatározott ajánlott sorrend, de szerintem ez pont egy olyan dolog, amiben nem feltétlen kell a szabályokat követni.
2/11 A kérdező kommentje:
Mi az az ajanlott sorrend?
2021. máj. 15. 23:26
3/11 anonim válasza:
Sound designer és producer "üzemmódban" nem feltétlenül kell a logikát keresni az effektek sorrendjében, de persze jó érteni, mi történik, és tudni, hogy akarod-e vagy nem. Sose gond a mixing fázis észben tartásával készíteni a zenét, de nem kell az alkotó észjárás rovására beleerőltetni a mixing jellemző 1x1-eit. Lehet, hogy a vartyogó basszusod akkor közelít jobban az elképzelésedhez, ha direkt megtolt alsó középpel hajt enyhén torzba egy túl gyorsra állított kompresszort. Helye nincs szabályoknak. Nyilván józan ész belefér azért.
4/11 anonim válasza:
Édes mindegy. Úgy csináld, ahogy neked tetszik. Én pl úgy szoktam, hogy surgical EQ után kompresszor, majd egy utána egy EQ-van színezem. Mindig reverbbel, vagy valamilyen idő modulációs effektel szoktam zárni szoktam zárni (ha kell ilyen effekt), mert én azt szeretem, ha az effektelt hang visszhangzik.
5/11 A kérdező kommentje:
Hivatalosan melyik az elso?
A hangdinamika vagy a hangszín?
Hangmernok szemlelet szerint?
A tyuk (komp) vagy a tojas (eq)
2021. máj. 17. 21:35
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Van ennek tudomanyos magyarazata, hogy az eq-val kezdjuk es utana a kompessort?
Második kérdésem:
Ha 2 kompresszorral dolgozom!
Akkor melyiket teszem ra elsonek? A simát vagy a multiband kompresszort?
Hivatalosan melyik az elso?
2021. máj. 19. 22:13
8/11 anonim válasza:
Tedd fel magadnak a kérdést, hogy vajon milyen célok megvalósítására alkalmas egy-egy adott eszköz, és a konkrét projektben azt kérdezd meg magadtól, hogy te melyik célt akarod megvalósítani vele, és látni fogod, hogy ilyeneket kérdezel most, hogy miért kell a falakat függőlegesre építeni, és miért felülre megy a tető?
9/11 anonim válasza:
Mert az Equalizált hangot kompizzuk. Szerintem először sima kompit én jobban szeretem az előre meg kompizott hangot multibandezni, de ez csak az én véleményem.
10/11 anonim válasza:
egyébként valóban számít a sorrend.
Egyszerű példa: reverb és EQ -> visszhangot, zengetést raksz rá és annak a hangszínét szabályozod, vagy a nyers hangot EQ-zod és az fog zengni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!