Zeneszerkesztésnél mire milyen effekteket tesztek és hogyan?
Pl: Doboknál Kick, snare, clap, hat, crash stb:
Basszus, Dallam, Pad, Fx, loop stb?
Ez egy érdekes kérdés.(Nem. inkább buta)
Fogadjunk hogy nem tudnád felsorolni a 8 alaphangot, de zenét akarsz csinálni. Ez nem így működik.
"Pl: Doboknál Kick, snare, clap, hat, crash stb:
Basszus, Dallam, Pad, Fx, loop stb?" Ez a kérdésed, szerintem fingod sincs az egészről, véleményem szerint a PAD nem effekt, de ha szerinted az, fejtsd ki bővebben....:(
Ki mondta, hogy a pad az effekt?
Az volt a kérdés, hogy azokra amit felsoroltam milyen effekteket tesznek általában !!!
Pannóniás Elárulnád, hogy miért írsz nekem olyat, hogy nincs róla fogalmam?
Olvasd már el a kérdést rendesen azt után ugassál le!
Te öntelt egoista!
Azt kérdeztem, hogy a felsorolt cuccokra milyen effekteket tesznek általában, hogy jobban szóljon!
Ha nem vágnám a dolgot, akkor meg sem mertem volna kérdezni! Csak a jobb master miatt kérdeztem rá,
mert az nem erősségem! Ebben mi a probléma neked?
Utolsó választ köszönöm!
1# Miért oltogatod a kérdezőt, hogy nem tudja felsorolni a 8 alaphangot (tudtommal 7 van amúgy...). Nem azt kérdezte, hogy D mollban milyen hangok vannak, hanem az effekteket hozta fel kérdésnek.
A masterelés a zene dinamikájának javításából áll javarészt elsősorban.
A dobokat ki kell EQ-zni, hogy mindegyikből csak azok a frekvenciák szóljanak, amik kellenek. Ezek után mehet rá a reverb, torzítás és egyéb hasonló effekt. Végül pedig egy compressor. Ezt kell a leginkább megtanulnod használni, ha masterelni akarsz otthoni minőségben.
A többi sávra is hasonlóan mehet rá plugintől függően az effekted és végül a compressor vagy limiter. Vannak esetek, amikor jobban jön egy olyan compressor, amiben egyszerre több frekvenciatartománnyal is tudsz bűvészkedni.
Én pl soha életemben nem szedtem szét így sávokra a zenét, mint ahogyan leírtad: bass, melody, pad, fx, loop (konkrétan loopokat nem is használok, mert minek, ha ott a VST, amit tudsz kezelni).
Remélem tudtam segíteni valamennyit azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!